İzmir'de risksiz alan sayısı arttı: İşte koronavirüs haritasında son durum!

TAKİP ET

İzmir geçtiğimiz kasım ayından itibaren pandemi sürecinin 3. zirve dönemini yaşamaya başladı. Kentte günlük vaka ve ölüm oranları pik yaptı. Kısıtlamalarla birlikte özellikle günlük vaka sayılarında azalma yaşanmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'in günlük vaka sayasının yüzde 60 düşüş kaydedildiğini bildirdi.

İzmir’in geçtiğimiz kasım ayında Hayat Eve Sığar uygulamasındaki koronavirüs yoğunluk haritasında sadece mezarlıklar, parklar, boş okullar ve yollar risksiz olarak görülüyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yaptığı açıklama Türkiye’nin üçüncü büyük kentinin günlük vaka sayısında yüzde 60 azalma olduğunu söyledi. Bu durum haritaya da yansıdı. Haritada “Risksiz” alan oranı arttığı görülürken bu durumun herhangi bir rehavet yaratmaması gerektiği vurgulandı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Hayat Eve Sığar uygulamasındaki koronavirüs yoğun haritasında nüfus olarak kalabalık olan Buca, Karabağlar, Konak, Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka adeta kırmızıya bürünmüş, haritada sadece mezarlıklar, parklar, boş okullar ve yollar risksiz olarak görülüyordu.

RİSKSİZ ALAN SAYISI ARTTI
Yine aynı haritada bugün itibariyle ise İzmir’deki “risksiz” alan sayının oldukça arttığı görüldü. Uzmanlar, bu durumun herhangi bir rehavete neden olmaması konusunda vatandaşları uyardı.

 

izmir tedbir pandemi