İzmir'de "S plaka" şoförlerinden "İhale" tepkisi

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'S Plaka' araçlar için plaka ihalesi yapacağının duyulması üzerine  'S Plaka' esnafı toplantıyı protesto etmek içi sokağa indi. Gazetemize konuşan Şehirler Arası Personel ve Servis Taşımacıları Derneği Başkanı Celal Atak ise esnafın ihaleye tamamen karşı olduğunu söyledi.

İzmir Gündemi / İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “S plaka” araçlar için plaka ihalesi yapacağının duyulması üzerine  “S plaka” esnafı toplantıyı protesto etmek içi sokağa indi. Araçları ile birlikte Konak Tüneli’nin bulunduğu noktada toplanan esnaflar, ihalenin yapılmaması gerektiğini söyledi. Şehirler Arası Personel ve Servis Taşımacıları Derneği Başkanı Celal Atak ise esnafın ihaleye tamamen karşı olduğunu söyledi.

Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen alanlardan biri olan servis şöförleri İzmir’de eylem düzenliyor. Okulların kapanması ile birçok servis şoförünün işsiz kaldığı dönemde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne plaka ihyacından kaynaklı başvuruların değerlendirilmesi ve “S plaka” ihalesi yapılacağının belirtilmesi sonrası şoförler bir araya geldi. Konak Tüneli’nin bulunduğu noktada toplanan esnaf, kararı protesto ederken, plaka ihalesinden vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

"Esnaf karşı durumda"
Gazetemize konuşan Şehirler Arası Personel ve Servis Taşımacıları Derneği Başkanı Celal Atak esnafın araçlarının kapıda yattığını söyledi. Atak "İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde İzmir içerisinde çalışan S plakalı esnaf arkadaşlar bir eylem yapılıyor. S Plaka’nın ihaleye çıkma konusu gündemde şuan. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ihtiyaç var diye başvuru yapılmış ve ihaleye çıkılması gerektiği söylenmiş. Esnafta buna tamamen karşı durumda. Zaten pandemi sürecinde okullar kapalı ve birçoğunun borçları var. Zaten araçları kapılarında yatıyor.Bir de böyle bir plaka ihalesi esnafı üzmüştür" dedi.