İzmir'de sağduyu çağrısı! AK Parti ve CHP bir arada!

TAKİP ET

İzmir Buca Çamlıkule mahallesinde bulunan kahvehanede iki gurup arasında yaşanan tartışma sonrası, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı meydana gelen şiddet olaylarını birlikte kınamak için bir araya gelecekler.

İZMİR GÜNDEMİ-14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanılığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala, İzmir Buca'da Çamlıkule mahallesinde bulunan 13.Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afiş ve pankartlarının asılı olduğu kahvehanede bir saldırı meydana geldi.

Meydana gelen saldırı sonrası CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, sosyal medyada üzerinden yaptığı açıklamada şiddeti kınamak için AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile bir araya gelme kararı aldıklarını açıkladı. 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun yaptığı açıklamada AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı bugün (9.05.2023) saat 11.00’de ortak bir açıklama yapacaklarını duyurdu.

CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda:

"Akşam saatlerinde Buca Çamlıkule mahallesinde yaşanan çirkin saldırı ve şiddet olayları son derece üzücüdür. Yaşanan şiddeti kınıyoruz. İzmir'de şiddete izin vermeyeceğiz. İzmir hoşgörünün ve barışın kentidir. Bir seçim rekabeti asla böylesi çirkin alanlara çekilemez. Hiçbir tartışmanın şiddete evrilmesine de izin vermeyeceğiz. Bu toplumun gerginliklere değil, kucaklaşmaya ihtiyacı var.Sayın AK Parti İzmir il başkanı Bilal Saygılı ile telefonla görüştük. Yaşanan olaylar karşısında üzüntümüzü karşılıklı olarak paylaştık. Bu türden olaylar yaşanmaması, İzmir’in bu tür şiddet olaylarıyla anılmaması, seçimin huzur içinde yapılması konusunda hemfikiriz. İzmir’de şiddete birlikte izin vermeyeceğiz.  Şiddeti birlikte kınamak için,  bugün (9 Mayıs Salı) sabah saat 11.00’de Sayın mevkidaşım ile bir araya gelmeye karar verdik. Şiddet nereden gelirse gelsin birlikte kınayacağız. Arzumuz, kardeşçe ve huzur içinde bir seçim süreci geçirmek olacaktır."

 

chp ak parti izmir buca şenol aslanoğlu bilal saygılı