İzmir'de Toplu taşıma için flaş karar!

TAKİP ET

İzmir İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararına göre metro ve tramvayda ayakta yolcu kapasitesinin yarısına kadar yolcu alınabilecek. Kent genelinde evlerin dışında maske takmak zorunlu olurken Restoran, kafe ve eğlence yerlerinde ise saat 24:00'ten sonra müzik yayını durdurulacak.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun Tavsiye Kararı ile Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen Covid-19 Tedbirleri konulu ek genelge kapsamında, illerdeki toplu taşıma kuralları İl Umumi Hıfzıssıhha Meclislerine bırakılmıştı.

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yeni koronavirüs önlemleri: Tüm etkinlikler ertelendi

İzmir İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi de İzmir’deki toplu taşıma kurallarını duyurdu.
Buna göre minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Ayakta yolcu taşıyan otobüslerde oturan yolcu sayısı kadar (koltuklar arası boşluk ve karşılıklı dörtlü koltukların ikisi çapraz oturacak şekilde) ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3’ü kadar yolcu alabilecek. Kapasitenin dolması durumunda yolcu alınmaması, yolcunun ısrarı var ise kolluk kuvvetlerine bildirilmesi kararlaştırıldı.

Vali Köşger: Konak ilçesinde özel bir mesai uygulamasına geçeceğiz

Metro ve tramvaylarda oturan koltukların tamamı ve ayakta yolcu kapasitesinin yarısına kadar yolcu alınabilecek. Vapurlarda ise oturan yolcu sayısı kadar yolcu alınacak.
Diğer yandan kent genelindeki tüm alanlarda (evler hariç) maske takılması zorunlu olacak.
Restoran, kafe ve eğlence yerlerinde ise saat 24:00’ten sonra müzik yayını durdurulacak.
 
 

izmir büyükşehir belediyesi valilik il hıfsızsıhha kurulu koronavirüs pandemi covid-19 salgın