İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam bekleniyor

TAKİP ET

Akaryakıtta gelen dev ÖTV zammının ardından gıda ve ulaşım masraflarını arttırırken İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam yapılması gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, UKOME'ye teklif iletti. Buna göre yeni tarifenin 1 Ağustos itibariyle geçerli olması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, İzmir'de toplu ulaşıma zam yapılmasının gündeme gelmesine sebep oldu. Özellikle akaryakıta gelen fahiş ÖTV zammı sonrası İzmir’de benzin fiyatı 36,68 lirayı, motorinin fiyatı ise 36,01 lirayı buldu. Bu durum İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım ücretlerine zam yapmasını gündeme getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME'ye ilettiği teklife göre toplu ulaşım ücretlerine %70 zam bekleniyor. Buna göre şuan da 8,78 TL olan tam biniş ücretinin 15 TL'ye, 3 TL olan öğrenci binişinin 7,5 TL, Tam aktarmanın ise 3,5 TL'den 7,50 TL'ye çıkması bekleniyor.

1 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME'ye ilettiği %70'lik zam teklifi kabul edilirse toplu ulaşım ücretlerine yapılan zammın 1 Ağustos itibariyle geçerli olması bekleniyor.

zam ulaşım toplu taşıma izmir büyükşehir belediyesi