İzmir'deki o belediye personelleri esnek çalışmayı reddetti!

TAKİP ET

Kiraz Belediye Başkanı Özçınar, esnek çalışma sistemine geçiş tercihini personele bıraktıklarını söylerken, 'Personel geçiş yapmak istemedi. 'Başkanım daha zor günler önümüze gelirse işleyiş daha zor oluyor' dediler. Şu anda devam etmek istediklerini söylediler. Daha ağır süreçlerde geçmek istediklerini aktardılar. Tamamen personelin isteğine bıraktık' dedi.

Gerçek İzmir'den Mehmet İşler'in haberine göre: Koronavirüs salgınının yeniden tırmanışa geçmesi sonrasında Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle birlikte kamuda esnek çalışma sistemine geçildi. Geride kalan hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de hayata geçilen uygulamayı Konak Belediyesi takip etti. Vakaların yeniden artması sonrasında bir gün mesai bir gün ev izni şeklinde gerçekleşen çalışma sistemine ilçe belediyelerinin ne zaman geçeceği merak edildi.
 

Büyükşehir Başkan Soyer'in genelgesiyle esnek çalışma sistemine geçti: İşte ayrıntılar!


Bu kapsamda önemli bir gelişme Kiraz’da yaşandı. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın geçtiğimiz günlerde müdür ve personellerle toplantı yaptığı belirtildi. Esnek çalışma sisteminin masaya yatırıldığı toplantıda personellerin esnek çalışma sistemine geçilmemesi için irade gösterdiği aktarıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Özçınar, “Personel geçiş yapmak istemedi. ‘Başkanım daha zor günler önümüze gelirse işleyiş daha zor oluyor’ dediler. Şu anda devam etmek istediklerini söylediler. Daha ağır süreçlerde geçmek istediklerini aktardılar. Tamamen personelin isteğine bıraktık. Ama kronik rahatsızlığı olanların, ‘kendimi koruyamayacağım’ diyenlere idari izin hakkını tanıdık. Onun haricinde birimlerim gönüllü halinde çalışıyorlar. Şu an için belediyemizde vaka yok çok şükür. Kiraz’da da vaka sayımız çok az. Kiraz’da da vakalar çok ciddi boyutta olmadığı için personel de işlerin aksamaması amacıyla, özellikle müdürlerimiz esnek çalışma istemediler” dedi. 
 
 

izmir kiraz belediyesi esnek çalışma talimat red