İzmir'deki olaylı kongre için flaş talep!

TAKİP ET

CHP İzmir'de olaylı kongreye itiraz yapıldı. Başkan adayı Akgül,  kongrede Divan'da yer alan Güzelbahçe İlçe Başkanı Seyrek, gözlemci olarak görev yapan Balçova İlçe Başkanı Uçman ve 10 sandık kurulu görevlisi il başkanlığına farklı dilekçelerle başvurarak itirazda bulundu. Kongrenin iptali ve yeniden yapılması gerekçelerle ve iddialarla talep edildi.

CHP İzmir’de pandemi  nedeniyle ertelenen il gençlik kolları kongresi hafta sonu gerçekleşti.
Mert Anıl Akgül-Burak Kotan yarışında Kotan’a 151, Akgül’e 143 oy çıkarken Kotan’ın seçimi kazandığı açıklandı.

Daha sonra yaşanan arbede neticesinde sandıklar yerlere düşüp, oy pusulaları yırtılırken, bazı partililer de basın mensuplarına saldırdı.

Kongre sonrası seçim sonucuna yönelik tartışma yaşanıyor. Başkan adaylarından Akgül,  yaşanan arbede nedeniyle oy pusulasında Kotan'a atılan çiziklerin değerlendirilmediğini, tutanakların imzalanmadığını, seçim sonucunun ilan edilmediğini iddia etmişti.
 
İPTAL TALEBİ!
CHP İzmir’de olaylı kongreye itiraz yapıldı.
Akgül,  kongrede Divan’da yer alan Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, kongrede sayım esnasında gözlemci olarak görev yapan Balçova İlçe Başkanı Korcan Uçman ve 10 sandık kurulu görevlisi il başkanlığına farklı dilekçelerle başvurarak itirazda bulundu. Kongrenin iptali ve yeniden yapılması talep edildi.

ÇİZİKLER SAYILMADI İDDİASI
İl Başkan Adayı Mert Anıl Akgül, 3 maddelik itiraz dilekçesinde  bazı oy pusulalarında rakibi Burak Kotan’ın üstünün çizildiğini ancak bunların değerlendirilmeden  kazanan listenin açıklandığını iddia etti. Akgül,  birleştirme Tutanağının olmadığını ifade ederken, süreçte delegeye tehdit ve baskı uygulandığını bunun sonucunda sandıkların fişleme yöntemiyle yapıldığını iddia etti. Akgül, kongrenin parti tüzüğü ve yönetmeliklerine aykırı, usulsüz olarak neticelendirildiğini bu nedenle kongrenin iptalini ve yeniden yapılamasını talep etti.
 
 

izmir chp gençlik koları kavga darp gazeteci