İzmir'deki üniversitede fahiş fiyat protestosu

TAKİP ET

İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencileri, kantinlerdeki fahiş fiyatları protesto etmek için boykot çağrısı yaptı. Öğrenciler, ücretsiz çay ve kahve dağıttı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi kantinlerindeki fiyatların yüksek olduğunu belirten öğrenciler, bu durumu protesto etmek için öğrenci dayanışması kurdu. Kantin girişinde toplanan öğrenciler, boykot çağrısı yaparak ücretsiz çay ve kahve dağıttı.

Kampüs kantinlerinde bir kahvenin 7,5 TL'den, çay ve suyun ise 2,5 TL'den satıldığını belirten öğrenciler, dönemin başından beri barınma gibi türlü zorluklarla uğraştıklarını, bu sorunları aşsalar bile fahiş fiyatlar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını söyledi.

Bir öğrenci, "Dönemin başından beri barınma sorunu gibi birçok sorunla karşıladık. Yoksulluğun getirdiği temel ihtiyaçlarımızı karşılayamamak, kampüslerimizde de sürüyor. Bugün bir kampüste kahve 7,5 lira, çay 2,5 lira, su 2,5, sıcak su 1,5 liraya satılıyor. Biz, burada öğrenci dayanışması kurarak fahiş fiyatlı kantin ürünlerini boykot diyoruz. Bütün arkadaşlarımızı bizimle birlikte dayanışmaya bekliyoruz. Yaptığımız bu dayanışmada, patronlara krizin faturasını öğrencilerden çıkaramayacaklarını anlatmaya çalışıyoruz. Tüm arkadaşlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.
(anka)

izmir demokrasi üniversitesi boykot protesto kantin