İzmir'den deprem seferberliği: Ekipler yola çıktı

TAKİP ET

Türkiye Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 kenti vuran depremle yıkıldı. Depremin ardından İzmir de kentlere yardım için teyakkuza geçti. İzmir Valiliği ve Büyükşehir ekipleri deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Türkiye güne büyük bir yıkımla uyandı. 

Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. 10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre, 76 kişi hayatını kaybederken 440 kişi ise yaralı durumda...

Depremin ardından İzmir de kentlere yardım için teyakkuza geçti. 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir AFAD ekiplerinin ve sivil gönüllülerinin karadan ve havadan bölgeye doğru hareket ettiğini açıkladı. Vali Köşger paylaşımında "Ülkemizin Güneydoğusunda maalesef çok büyük bir deprem oldu. Vatandaşlarımıza ve ülkemize geçmiş olsun diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. İzmir AFAD ekiplerimiz ve sivil gönüllülerimiz karadan ve havadan bölgeye intikal ediyorlar. Geçmiş olsun güzel ülkem" ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den de açıklama geldi.  Soyer 7 araç ve 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi'nin AFAD'ın yönlendirmesiyle Osmaniye’ye doğru yola çıktığını duyurdu. Soyer paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 
Depremden etkilenen illerde öncelikle kurtarma ve ardından yardım için teyakkuzdayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumsal kapasitemizi harekete geçirdik. Devletimizin kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız.

İlk ekibimiz deprem bölgesine yardım için yolda. 7 araç 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi, AFAD'ın yönlendirmesiyle Osmaniye ilimize doğru yola çıktı. Kayıplarımızın az olması en büyük temennimiz.

Günde 3 bin kişiye yemek üretebilen yemek tırımız personel ve erzakla birlikte deprem bölgesine gidiyor. Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz.

izmir deprem