İzmir depremi sonrasında Kahramanlar'daki viyadüklerden tedirgin eden görüntüler

TAKİP ET

Ege denizi açıklarında yaşanan 6.9'luk depremin ardından İzmir'de yaşanan yıkım her geçen gün biraz daha gün yüzüne çıkarken, her gün yüz binlerce insanın kullandığı ortak kullanım alanlarındaki tehlike ise henüz konuşulmuyor. Bu tehlikelerin en büyüklerinden biri ise İzmirlilerin yoğun kullandığı yollardaki viyadükler.

30 Ekim’de yaşanan depremin ardından İzmir hala yaralarını sarmaya çalışırken her gün on binlerce aracın geçtiği ve kentin en önemli bağlantı yollarından olan Yeşildere hattının Kahramanlar bölümündeki viyadüklerdeki çatlaklar yurttaşları korkuttu.

Yol ile ayaklar arasındaki bağlantılarda oluşan çatlaklar ve deformasyonun ne denli tehlikeli olduğu bilinmezken, yurttaşlar bir an önce viyadüklerin bakım çalışmalarının yapılması çağrısında bulundu.

Bölge sakinleri birleşim yerlerinde derin yarıkların ve çatlakların görüldüğü viyadüklerin yapldığı günden bu yana bakım görmediğini iddia ederken , olası bir depremde daha İzmir'İn ana ulaşım alterinin çökme ve kent içi ulaşımın durma tehlikesi bulunuyor. 
 

izmir kahramanlar viyadük deprem köprü yok çatlak taşıyıcı kolon