İzmir'e fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı...

TAKİP ET

İzmir Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre kent geneli için kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Açıklamada, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, ani fırtına ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

İzmir Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre İzmir genelinde  bu geceden itibaren kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Fırtına ve sel, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istenen açıklama şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 4 Nisan 2023 Salı günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren İzmir il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m²) , güney ve batı ilçelerinde (Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar, Selçuk, Dikili, Menderes, Torbalı ve Tire ) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m²) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, ani fırtına ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."