İzmir'e kar yağacak mı? İşte hava durumu

TAKİP ET

İzmir Hava Durumu sayfasının paylaştığı hava durumu bilgilerine göre Cumartesi günü meydana gelecek yağışların ardından Pazar günü hava sıcaklarının iyice düşmesiyle birlikte yağmurun kara dönüşme ihtimali bulunuyor.

Ocak ayına giriş yapılmasıyla birlikte İzmir’de hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşmüş, kış geldiğini hissettirmeye başlamıştı. Ancak yağışların kesilmiş olması İzmir’e kar yağması ihtimalini oldukça düşürmüştü.

Sosyal medya kanallarından paylaşımda bulunarak, İzmir’in hava durumuna ilişkin önemli bilgiler veren ‘İzmir Hava Durumu’ sayfasının yorumları ise İzmirliye; kar için umut ışıklarını yaktı.

Bugün (18 Ocak) sabah saatlerinde hafif yerel yağmur geçişlerinin yaşandığı İzmir’de, yağışların özellikle Bozdağ ve yüksek kesimlerde kar yağışı olarak düşmesi bekleniyor.

İZMİR'İN ÇATISI BEYAZA BÜRÜNDÜ!
Ödemiş Belediyesi'nden bugün yapılan açıklamada "Bölgemizde etkili olan soğuk ve yağışlı hava ile birlikte yaylalarımız kar yağışından nasibini aldı. Ekiplerimiz 2022 yılındaki ilk kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için teyakkuza geçti" denildi.

Çarşamba günü ise hava sıcaklıkları iyice düşerek gündüz maksimum 7-8 derece bandına çıkacak. Perşembe ve Cuma günü ise yerini daha ılıman bir havaya bırakacak.

Cumartesi günü ise beklenen yoğun sağanak yağış ihtimali ve ardından Pazar günü sıcakların iyice düşmesiyle kara dönüş yapma ihtimali bulunduğu aktarıldı.

Yapılan tahminler uzun vadede olması sebebiyle ise gelişmelerin takip edileceği belirtildi.

izmir izmir hava durumu kar yağışı izmir