İzmir için sağanak ve fırtına uyarısı!

TAKİP ET

Meteoroloji genel Müdürlüğü verilerine göre İzmir'de sağanak yağış Pazar günü de etkili olmaya devam edecek. Kuzey ve güney Ege'de ise fırtına etkili olacak.

Yağışlı havanın etkisi altına giren İzmir'de sağanak bugün de etkili olmaya devam edecek. Meteorolji Genel Müdürlüğü verilerine göre kuvvetli sağanak yağış özellikle kuzey ilçeleri Bergama, Kınık ve Dikili'de etkili olacak. Bu ilçelerde metrekareye 100 kilograma kadar yağış düşmesi bekleniyor. 

EGE'DE FIRTINA!

Öte yandan Ege Denizi için ise fırtına uyarısı yapıldı. Kuzey Ege'de bugün öğle saatlerinden itibaren fırtına etkisini gösterecek Rüzgarın hızı zaman, zaman 75 kilometreye ulaşacak. Fırtına Pazartesi günü gece saatlerinden itibaren etkisini yitirecek. 

Güney Ege'de ise bugün gece saatlerinden itibaren fırtına bekleniyor. Fırtına Salı günü öğle saatlerine kadar bölgede etkili olacak. 

VALİLİKTEN UYARI!

İzmir Valiliği'nden yapılan uyarıda ''Kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Beklenen fırtına nedeniyle meydana gelebilecek deniz ulaşımında aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir'' ifadeleri kullanıldı. 

izmir hava durumu meteorolji fırtına