İzmir'in deprem senaryosu tahmini olarak 2018'de hazırlanmış!

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2018 yılında İzmir için, 'Yerel düzeyde hasar tespit hizmet grubu operasyon planı' hazırladığı ortaya çıktı. 144 sayfalık çalışmada kentte 7 şiddetinde bir deprem meydana gelmesi durumunda hangi ilçe kaç kişinin bundan etkileneceği, vefat edeceği, kaç binanın yıkılacağı tahmini olarak verildi. Bu senaryoya göre tahmini olarak deprem sonrası 63 bin 714 ağır yaralı, 33 bin 973 can kaybı oluşuyor. 

İzmir’i etkileyen 6.9’luk deprem Bayraklı’yı vurdu. Çok sayıda ev yıkıldı. 300 fazla evin acilen yıkılmasına karar verildi. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nün 2018 yılında Yerel düzeyde hasar tespit hizmet grubu operasyon planı hazırladığı ortaya çıkarıldı. 

SENARYO HAZIRLANDI VE TAHMİNİ DEĞERLENDİRME YAPILDI
Hazırlanan 144 sayfalık çalışmada 7 şiddetinde bir deprem sonrası kimin hangi görevde bulunacağı, hangi araçların kullanılacağı, yardımların nereye nasıl ulaştırılacağı ayrıntılı bir şekilde belirlendi. 

7 ŞİDDETİ DEPREM OLDUĞUNDA
“İzmir ili ihtiyaç analizi ve kapasite geliştirme kararları için genişletilmiş senaryo” başlığı altında 7 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası tahmini yaralı ve can kaybı ile hasarlı ve yıkık bina istatistikleri ile ilçe bazında tahmini yaralı ve can kaybı ile hasarlı ve yıkık bina istatistiklerine yer verildi. 

Çalışmada mahalle bazında meydana gelen hasar ve can kaybı istatistikleri de yer aldı. 



















izmir deprem bilanço yıkılan bina enkaz ağır hasarlı çatlak