İzmir'in 'Direniş köyü'nde karantina: 15 kişi pozitif!

TAKİP ET

Yaşamı olumsuz etkileyen koronavirüs İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Göllüce Mahallesi'ni de vurdu. 800 nüfuslu mahalledeki 5 hanede 15 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Yaşamı olumsuz etkileyen koronavirüs İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Göllüce Mahallesi'ni de vurdu. 800 nüfuslu mahalledeki 5 hanede 15 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Mahalle kendi kendini karantinaya aldı. Köy geçtiğimiz yıllarda bir şirketin bölgedeki arazileri alması sebebiyle mera direnişine sahne olmuştu.

MUHTARDAN ÇAĞRI: KİMSE GELMESİN
Göllüce Mahalle Muhtarı Mustafa Göbekli, “Dünya’da etkisini devam ettiren ve hemen her bölgede pozitif sonuçlara rastlanılan korona virüsü, ne yazık ki bizim mahallede de tespit edildi. Kısa süre önce birkaç kişide görülen pozitif sonuç, şimdi 15 kişide mevcut. Lütfen mahalleye giriş ve çıkışlar kısıtlansın. Acil bir durum olmadığı sürede kimsenin gelmemesi her kez açısından en doğru karar olacaktır” şeklinde konuştu.

DİRENİŞ YAŞANMIŞTI
Diğer yandan Göllüce Mahallesi geçtiğimiz yıllarda mahallelinin mera isyanına sahne olmuştu. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köyün yakınlarındaki mera alanlarını satın alan firmaya direniş bayrağı açan mahallelilerin eylemleri ses getirmişti. Meraları satın alan firma meraların bir kısmını, sınırlarında bulunan göl ve çevresini, kendilerine ait tapulu evleri ve 4 dönümlük araziyi mahallelilere vermesi ile direniş sonlanmıştı. (Torbalı Güncel, Haber Merkezi)
 
 

izmir torbalı direniş köyü koronavirüs kovid-19 alarm karantina sağlık