İzmir Kent Konseyi'nin yeni başkanı belli oldu!

TAKİP ET

İzmir Kent Konseyi'nin 17'nci Seçimli Olağan Genel Kurulu Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Seçim heyecanı 3. turda sona erdi. Yapılan genel kurulda İzmir Kent Konseyi Başkanlığına Adnan Akyarlı seçildi.

İzmir Kent Konseyi’nin 17’nci Seçimli Olağan Genel Kurulu Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.  Konseyin yeni başkanının ve 14 kişilik yürütme kurulunun belli olduğu  genel kurulda adaylar mevcut başkan Seniye Nazik Işık, Prof. Dr. Adnan Akyarlı, Yrd. Doç. Metin Erten ve İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkanı Yalçın Kocabıyık isimleri yarıştı.

3'te 2'lik oy çoğunluğunun sağlanamadığı yarışta yeni başkan 3. turda seçildi.

İlk turda başkanlık için yarışan isimlerin aldığı oylar,

Adnan Akyarlı 109
Nazik Işık 107
Metin Erten 32
Yalçın Kocabıyık 62

İkinci turda ise,

Adnan Akyarlı 138
Nazik Işık 104
Metin Erten 8
Yalçın Kocabıyık 41

Son turda iki ismin yarıştığı seçimde 

Adnan Akyarlı
Seniye Nazik Işık Son turda kullanılan 291 oyun 177’sini alarak İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı 65 oy farkla Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı seçildi. Nazik Işık ise 112 oyda kaldı.

ÖZEL HABER/ Akyarlı, 'Yapısal dönüşümü sağlayacağız'



Başkan Akyarlı’dan ilk mesaj
Akyarlı, bir dönem için geldim sadece bir dönem başkanlı yapacağını daha sonrasında aday olamayacağına dikkat çekerek, “İkincisi hiçbir siyasi hedefim yoktur. Mahalle delegeliği de buna dahildir. Hiçbir siyasi pozisyona aday olmayacağım bu da benim ikinci söz verişim.” dedi.

İzmir Kent Konseyi Adnan Akyarlı İzmir