İzmir Narlıdere Folkart Sitesi neden yandı, yangının nedeni ne? Folkart Narlıdere Sitesi sahibi kim?

TAKİP ET

İzmir'in Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu Folkart Narlıdere Sitesi'nin 8 katlı binasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Tüm binayı saran alevler gökyüzünü aydınlatırken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu yangın çıkan binanın sakinleri ekiplerce tahliye edildi. Yangın, 7 saatlik çalışmaların sonrasında kontrol altına alındı. Yaşayan bu olay sonrasında yangına dair pek çok detay merak edildi. Peki, İzmir Narlıdere Folkart Sitesi neden yandı, yangının nedeni ne? Folkart Narlıdere Sitesi sahibi kim? İşte detaylar.

İzmir Narlıdere Folkart Sitesi yangını son gelişmeler yakından takip ediliyor.Yangın, saat 22.30 sıralarında Yenikale Mahallesi İsmail Cem Sokak’ta bulunan lüks bir sitede çıktı. Henüz sebebi bilinmeyen yangında, alevler kısa sürede büyüyerek, lüks binayı tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangına müdahale etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu bölgeden yaptığı açıklamada "40 daireyi etkiledi, can kaybı olmadığını bilgisi var." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir.

İZMİR NARLIDERE FOLKART SİTESİ NEDEN YANDI?

Yangının neden çıktığına dair henüz net bilgiler oluşmazken elektrik kontağı dan kaynaklanmıyor olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Yangının hızla büyümesinin sebebi olarakta ahşap dış kaplaması bulunmasına bağlanıyor. Folkart sitesinde doğalgaz kullanılmadığı jeotermal sistemle ısınmasını sağlandığı öğrenildi. Zaman zaman patlama seslerinin geldiği sitede ocak için kullanılan tüplerin patladığı bilgisi iletildi.

FOLKART NARLIDERE SİTESİ HAKKINDA BİLGİ

Yangının çıktığı Folkart, İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunmaktadır. İnşaatı 2007’de başlayıp 2009’da tamamlanan site kısa sürede İzmir’in gözde siteleri arasında yerini aldı. Folkart Narlıdere, aynı zamanda yüksek teknolojili kent peyzajı ve mimarlık alanında iki ödülü bulunan bir binaydı. Her iki ödül de 2020 tarihli. Pazarlaması da ‘akıllı bina’ olarak yapıldı. Sitenin mimari tasarımı Emre Arolat’a, peyzaj tasarımı ise DS Mimarlık’a, peyzaj uygulaması Karaoğlu Peyzaj’a ait. 

Folkart Narlıdere Sitesi denizi gören manzarası, yangına dayanıklı olarak üretildiği belirtilen ahşap detaylı geniş balkon ve teraslarıyla, Site içerindeki havuzuyla birlikte İzmir’in dikkat çeken sitelerinden biriydi. Sitede bulunan lüks daireler 18 milyon lira ile 30 milyon lira arasında satılıyor.

İBRAHİM TATLISES’İN DE EVİ VARDI

Sitede evi bulunan İbrahim Tatlıses sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Folkart’ta oturan bütün komşularıma geçmiş olsun iki gün önce geliyordum İzmir’e uçaklarda yer yok diye gelemedim.. Herkese geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin” dedi.

FOLKART NARLIDERE SİTESİ SAHİBİ KİM?

Folkart Yapı, Saya Grup tarafından kuruldu. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı, Sancak Ailesi'nden Mesut Sancak'tır.

CNN TÜRK

folkart