İzmir Tabip Odası'ndan test isyanı!

TAKİP ET

İzmir Tabip Odası, özellikle sağlık çalışanlarına düzenli yapılmasını ısrarla talep ettiği ancak olumsuz yanıt aldığı Covid-19 testinin 'ayrıcalıklı' bazı kişilere yapılmasına isyan etti. 

Türkiye, mart ayından bu yana corona virüs salgınının etkisi altında. Salgın nedeniyle hayat durma noktasına gelirken virüsle mücadelede en ön saflarda yer alanlar ise sağlık çalışanları oldu. Binlerce sağlık çalışanı salgına yakalnırken yüzlercesi ise corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

İzmir Tabip Odası, salgının başlangıcından itibaren Covid-19 hastalarıyla birebir muhatap olan sağlık çalışanlarına düzenli olarak Covid-19 testi yapılması gerektiğini söylemiş ve konuyla ilgili olarak yetkili mercilere defalarca kez talepte bulunduklarını açıklamıştı. 

Salgın döneminde en riskli grupta olan sağlık emekçilerine düzenli test yapılmazken bazı “ayrıcalıklı” kişilere düzenli olarak test yapılması ise sıkça gündemde yer etmiş ve tepki toplamıştı. İzmir Tabip Odası, salgınla mücadelede yüzlerce sağlık çalışanı hayatını kaybederken Covid-19 testlerinin yapılması konusunda gösterilen ayrıcalıklı tavrı eleştirdi. 

Son olara odanın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 'düzenli olarak koronavirüs testi yapılan 'ayrıcalıklı' bir kişinin testinin pozitif çıktığını duyurduğu paylaşımı alınarak bazı kişilere düzenli olarak Covid-19 testi yapıldığını vurgulayarak  “Bir yetkili test yapılma kriterlerini” açıklasa denilerek yetkililerin konuya ilişkin tutumu eleştirildi.

Oda tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
“Düzenli Covid-19 testi yaptırabilen ayrıcalıklı kişiler varmış. Kendilerini testleri pozitif çıktığında sosyal medya paylaşımlarından öğreniyoruz. Bir yetkili test yapılma kriterlerini açıklasa..ONLAR KAYBEDERSE #HEPİMİZKAYBEDERİZ”

 

izmir tabip odası başkan isyan koronavirüs pandemi covid-19 test salgın