İzmir tek yürek oldu! Başkan Soyer'den 'asbestli gemi' tepkisi

TAKİP ET

Asbestli gemi İzmir'e geliyor. Düzenlenen mitingde konuşan Başkan Soyer, "Bu gemiyi İzmir'e sokmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Bu 30-40 günde bir çok eylem yapacağız' dedi

İZMİR GÜNDEMİ/Aliağa ilçesinde bulunan gemi söküm tesislerine, asbestli olduğu bilinen Brezilya donanmasına ait eski uçak gemisi Nae sao paulo gemisi geliyor. Bakanlığın kararının ardından İzmir siyasetinden de tepkiler gelmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi düzenlediği miting ile gemiye bir kez daha karşı olduklarını duyurdu.

Düzenlenen mitinge ev sahipliği yağan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  CHP İzmir İl Yönetimi,müzik dünyasının efsane grupları arasında yer alan Moğollar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

“BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Sahnede açıklamalarda bulunan Başkan Tunç Soyer, "Sevgili İzmirliler iyi ki varsınız. Ne zaman bu ülkenin doğasına taşına saldırı olsa dimdik ayakta duran Moğollar'a teşekkür ediyoruz. İzmir dünyanın çöplüğü olmayacak dedik. Bu yolculukta beraber yürüdüğümüz İzmir Emek ve Demokrasi güçlerine teşekkür ediyoruz. Gemi Brezilya’dan yola çıktı. Bugün Ankara’da Brezilya Başkonsolosluğu önünde pankartı açtık ve dedik ki gemi İzmir’e gelmeyecek. Bu gemiyi İzmir’e sokmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Bu 30-40 günde bir çok eylem yapacağız. Canımız kadar, sevgilimiz kadar sevdiğimi İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Buradan bir sözümüz var. Geldikleri gibi gidecekler” ifadelerini kullandı.