İzmir Valiliği'nden 1 Mayıs kararı

TAKİP ET

İzmir Valiliği, sokağa çıkma yasağı ve pandemi sebebiyle 1 Mayıs günü herhangi bir toplanmanın yapılamayacağını açıkladı. Açıklamada 30 Nisan günü ilk 1 Mayıs'ın yapıldığı Basmane'de 5 kişinin basın açıklaması yapmasına izin verdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda yapılacak organizasyonlar ile ilgili olarak İzmir Valiliği’ne başvuruda bulunmuştu. Koronavirüs pandemisi sebebiyle sokağa çıkma yasağının uygulanacağı İzmir’de ilk 1 Mayıs’ın kutlandığı Basmane’de bir anma programının yapılması ve Gündoğdu Meydanı’nda 200 kişiyi geçmeyecek bir sembolik tören düzenlemek için başvuru yapıldı.

30 NİSAN GÜNÜ SADECE 5 KİŞİYE İZİN
Başvuruyu değerlendiren İzmir Valiliği, 1 Mayıs günü sokağa çıkma yasağı olması ve pandeminin halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek talebi reddetti. Valilik, Basmane’deki tarihi çınar ağacının bulunduğu yerde 30 Nisan günü sosyal mesafenin gözetilerek en fazla 5 kişinin katılımı ile bir basın açıklamasının yapılabileceğini açıkladı.

İzmir 1 mayıs basmane İzmir valiliği gündoğdu meydanı