İzmir Valiliği'nden 'çıplak arama' iddialarına yalanlama!

TAKİP ET

İzmir Valiliği Kıbrıs Şehitleri'nde yapılan Boğaziçi eylemlerinden sonra gözaltına alınanlar hakkında yasa dışı işlemlerin gerçekleştirildiğine dair olan iddiaları yalanladı.

İzmir Valiliği, Kıbrıs Şehitleri’nde yapılan Boğaziçi eylemlerinden sonra gözaltına alınanların çıplak arama yapıldı iddialarına yanıt verdi. Sosyal medya üzerinden #İzmirEmniyetteNelerOluyor hastag’i oluşturulduğunu ve yasadışı uygulamaların yapıldığı izlenimi verildiğini belirten Valilik açıklamasında, arama işlemlerinin nasıl yapıldığı açıklandı.   Yapılan açıklamaya göre, ‘Arama işlemi başlamadan şüphelilerin avukatlarına arama esnasında aramaya eşlik edip etmeyecekleri sorulmuş, avukatların çoğu aramaya katılmayacaklarını beyan etmiş, içlerinden sadece Hazal Aydın’ın aramaya katılacağını ifade etmesi üzerine bu avukat aramaya katılmış ve arama işlemi gerçekleştirilmiştir’ ifadeleri kullanıldı.
CHP'li Sındır: 2 kadına çıplak arama yapıldı Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, eyleme katılıp gözaltına alınan göstericileri adliyede ziyaret etti ve 2 kadına emniyette çıplak arama yapıldığını iddia etti. Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundan Sındır, gözaltına alınan 26 kişinin ağır şekilde darp edildiklerini ve uzun süre ters kelepçe ile bekletildiğini dile getirdi.   Vekil Sındır’ın yaptığı açıklama şu şekilde:   İzmir'deki Boğaziçi dayanışmasında gözaltına alınan gençlerimizin Adliyede yanlarındayız...   Gençlerimiz gözaltına alınırken ve alındıktan sonra götürüldükleri araçlarda ağır şekilde darp edildiklerini aralarından 2 kadına emniyette çıplak arama yapıldığını, gözaltına alınan 26 kişinin uzun süre ters kelepçe ile bekletildiğini söylüyor.   Kayyumlar düzeni üniversitelerimizde son bulana, hukuk ve insanlık dışı uygulamalar, gözaltılar sona erene dek haklı mücadelemiz sürecek. Faşizan ve baskıcı uygulamalarınıza son verecek, demokrasi ve barış içinde hakça ve insanca bir düzeni elbet egemen kılacağız...

i̇zmir valilik boğaziçi eylemleri protesto gözaltı