İzmir Valisi Köşger'den 'çat kapı' esnaf ziyareti

TAKİP ET

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı ilk kez ziyaret eden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 'Kemeraltı bölgenin en önemli ticari merkezlerinden birisi. Burada önemli projelerimiz olacak' dedi. Köşger, esnaf ile tanıştığını ve ilgilerinden çok memnun kaldığını söyledi. 

Valiler kararnamesi sonrasında Aydın’dan İzmir Valiliği görevine atanan Yavuz Selim Köşger ilk kez Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı ziyaret etti. Köşger, Cuma namazı sonrasında "çat kapı" esnafla bir araya gelirken vatandaşları da dinledi. Onlarla fotoğraf çektirdi. Karşılarında Vali gören İzmirliler şaşkınlığını gizleyemedi.

Konak Kaymakamı Mehmet Eriş ile birlikte çarşıda dolaşan Vali Köşger izlenimlerini anlattı. 

EN ÖNEMLİ TİCARET MERKEZİ
Vali Köşger, “Sadece bir tanışma ziyaretiydi. Merhabalaştık ve kendilerine ‘hayırlı işler’ dedik.  Esnafla, Kemeraltı’yla tanışma gezisiydi. Gayet canlı ve ekonomi dönüyor. Vatandaşlarımızın gündelik hayatları da normale dönmüş. Alışverişlerini yapıyorlar. Ben de şahsen Kemeraltı’nı daha önce hiç gezmemiştim, duyuyordum.  Kemeraltı’nın bölgenin en önemli ticaret merkezlerinden birisi olduğunu biliyorum.  Ege bölgesinin genelinde ticaret yapanların da buraya gelip giderek ticaret yaptıklarını biliyorum” dedi.

SAHAYI GEZECEĞİZ
Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın fiziksel olarak düzene girmesi için projelerinin olduğunu anlatan Vali Köşger, “Önümüzdeki günlerde arkadaşlarla birlikte sahayı gezeceğiz.  Oranın restorasyonu ve daha güzel hale getirilmesiyle ilgili bir çalışma var” diye konuştu.  (GündemeBakış)

izmir büyük şehir belediye vali yavuz selim köşger esnaf ziyaret çat kapı sürpriz koronavirüs covid-19 pandemi süreç kemeraltı ticaret merkezi önemli