İzmir ve Üsküp arasında kardeşlik köprüsü: 'Bugün bizim bayramımız'

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kuzey Makedonya kardeş kent protokolü imzaladı. Başkan Soyer," Bugün bizim bayramımız" dedi.

Nur DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Ve Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska bir araya geldi.  Tören,İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin hazırlamış olduğu  halk oyunu ile başladı.

 Kardeş kent imza protokolü töreniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kuzey Makedonya arasında kardeş kent protokolü imzalandı. İzmir ve Üsküp bugünden itibaren kardeş şehir ilan edildi.

Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska bu anlaşmanın uzun yıllardır beklendiğinin vurgulayarak, " Uzun yıllardır beklediğimiz anlaşma için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum bu nazik davranışı için.  Ben inanıyorum ki İzmirlilerin Üsküp'te birçok kökleriniz, akrabalarınız var bizimde aynı şekilde burada akrabalarımız, dostlarımız var. Bu iş birliği sayesinde bütün ilişkilerimiz, kardeşliğimizi pekiştirip daha büyük şeylere imza atacağız. Biz iyi günde kötü günde beraber olacağız. Eğitim, ekonomi, bilim ve birçok alanda iş birliği yapacağız. Sayın başkanımla bu işleri başaracağız.  Bizim için büyük bir gurur kaynağı sizinle kardeş belediye anlaşması imzalamak. Bizim geldiğimiz gibi hepinizi Üsküp' davet etmek istiyorum"dedi.

SİZİN VE BİZİM İZMİR'İMİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer imzalanan kardeş kent protokolü ile bugünün bayram olduğunu  " Ben aslında bir konuşma hazırlamıştım ama değerli başkanımız her şeyi söyledi. Bugün bizim bayramımız. Sizin ve bizim İzmir'imize hoş geldiniz. Bu kardeşliği bizden sonraki nesillere kardeşliğimize aktaracak olmanın mutluluğunu yaşıyorum iyi ki geldiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz." sözleri ile dile getirdi.

Kardeş Protokolü imzalandıktan sonra Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska,"Bugün sizleri tebrik etmek istiyorum birbirimize saygımız ve kardeşliğimiz sonsuza kadar devam etsin bugün bayram. İzmir ve Üsküp için bayram. Bugün Ramazan'ın ilk günü olarak Ramazanınız kutlu olsun demek istiyorum." dedi.

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer üsküp kardeş kent