İzmir Yıldız Sineması'na kavuşuyor… Başkan Soyer'den hem teşekkür hem sitem!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi bir tarihi yapıyı daha kente kazandırdı. Basmane'de yer alan Yıldız Sineması ve Bıçakçı  Han kente kazandırıldı. Yapılacak çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Tunç Soyer, 'Buranın tapusunu almak bizim için çok önemliydi. Gönül isterdi ki Elektrik Fabrikası için de böyle bir buluşma yaşayabilseydik. Korumak ve geleceğe taşımak çok önemli' dedi.  

İZMİR GÜNDEMİ - Aylin Bayram  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından şehrin sosyal ve kültürel yaşamına yeniden kazandırılmak için satın alınan Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han’a ilişkin basın toplantısı düzenlendi.  Basın toplantısına ev sahipliği yapan Tunç Soyer’in yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı, CHP Parti Meclis Üyeleri, İl Başkanı Deniz Yücel, İl ve İlçe yöneticileri  katıldı. 



Yıldız sineması  ve Bıçakçı Han’ın kazandırılma süreci ve planlanan projeleriyle ilgili bilgi veren Başkan  Tunç Soyer  “ Bu mekanın İzmirlilerin gönlünde önemli bir yeri vardır. Bu sembol yapıyı korumak bizim için çok önemli. Burası bir çok etkinliğe ev sahipliği yapmış. Arkada bulunan Bıçakçı Han ise önceden kervan konaklama olarak kullanılırmış. Yıldız Sineması, performans sanatları için kullanmaya devam edeceğiz.  



Kullanım amacını koruyacağız. Bir sinema müzesini İzmir’e kazandırmış olacağız. Burayı 2 ay sonra açacağız. Taleplerle birlikte mekanların kullanımını belirleyeceğiz. Bıçakçı Han ise Basmane garının arkasında bulunuyor. Çok heyecan verici ve önemliydi bizim için buranın tapusunu almak. Gönül isterdi ki Elektrik Fabrikası için de böyle bir buluşma yaşayabilseydik.  Son olarak bir teşekkürüm var Suphi bey çok yardım ettiler ve Orhan Beşikçi’ye teşekkür etmek istiyorum . Mekanın sahibi Sayın Yüksel Kazmirci’ye teşekkür etmek istiyorum. İzmir adına size minnettarız. İzmirliler için bu tarihi yerleri 2 ay içinde bitireceğiz. Aralık ayında Bıçakçı Hanı'nı da açacağız” dedi.



İktidar vurgusunu yapan Selin Sayek Böke, “ Hepimizi duygulandıran bir gündeyiz. Her şeyden önce atılan bu adımın İzmirliler için hayırlı olmasının diliyorum. Bu tutum aslında Türkiye'nin özeti gibi. Bir yanda rantı kullanan bir iktidar varken diğer yandan  gelecek vizyonunu hayata geçiren bir CHP var. İktidar büyük karalılıkla kamunun yararını kendine harcamayı seçerken, CHP bu yararı halk için kullanmayı seçiyor. Bugünkü buluşmamamızın tamda yaşıyor olduğumuz şeyi anlattığını, daha da önemlisi geçmişin mirasını yok etmeyi hedefleyen bir iktidarın aksine geçmişi koruyan bir siyasi anlayışı da görüyoruz. Başka bir şeyin açılışını yapıyor olabilirdik.



Bugün ihale ile kazanılmış olduğu elektrik fabrikasını yeniden halka kazandırmanın coşkusunu da kazandırıyor olabilirdik. Merkezi iktidarın kendi iktidarı adına yerel yönetimleri çalışmak yerine demokrasiyi korumayı seçmediği için bugün o açılışı yapamıyoruz. İkinci yüzyılın adımları atıldığında o fabrikanın açılışı yapacağımızın güvencesine inanıyoruz. Biz yerel merkez dengesinin sağlıklı kurulduğu, merkezin yerele mani olmaktan ziyade yerelin çıkarını korumayı amaçladığı yeni bir ekonomik düzenin adımlarını atacağız. Biz hep birlikte hazırız… Geleceğin de aydınlık ve barışı sağlamış olacağına inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer yıldız sineması