İzmirli başkanlardan Pınar Gültekin tepkisi! "Kadınlarımız, çocuklarımız öldürülüyor"

TAKİP ET

Muğla'da 5 gündür aranan ve bu sabah cinayete kurban gittiği tespit edilen Pınar Gültekin hakkında İzmirli Başkanlar sosyal medya hesaplarından açıklamalar yaptı.

16 Temmuz'da Muğla'nın Akyaka ilçesindeki evinden çıkan Pınar Gültekin'den günlerce haber alınamamıştı. Üniversite öğrencisi olan ve yalnız yaşayan Gültekin'nin ailesi çocuklarından günlerdir haber alamadığı için polise başvurmuş ve maalesef günler sonra Pınar'ın cansız bedenine ulaşılmıştı.Cinayete kurban gittiği tespit edilen Pınar Gültekin'in katilinin de eski sevgilisi C.M.A olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin bir süre önce kendisini terk eden Pınar ile yeniden birlikte olmak istediği ancak genç kızın reddetmesi üzerine cinayeti işlediği belirlendi.

Gültekin’in cinayete kurban gitmesine tepki gösteren İzmirli Başkanlar sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer:
Beş gündür kayıp olan Pınar Gültekin ne yazık ki sevdiklerinden koparıldı.
Daha kaç kez “Bu son olsun!” diyeceğiz? Bırakalım boş tartışmaları. Kaybedecek zaman kalmadı. Kadınlarımız, çocuklarımız öldürülüyor.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya:
Sevgili Kadınlar, bugün yine genç bir kızımız katledildi.
Bizler, bu cinayetlerini durdurmak için mücadele etmeliyiz.
 
Erkek evlatlarımızı; kadın erkek eşitliğine inanan bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Yaşadıklarımız kader değil, bunu değiştirebiliriz.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ:
Ah be güzel kızım ciğerimi yaktın! Seni de koruyamadık, hayallerini, umutlarını, yaşamını aldılar... Şimdi hiç bir söz geri getiremez o güzel gülüşünü...

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç:
Bir kadın cinayeti ile daha yüreğimiz yandı. Muğla'da 5 gündür kayıp olan #PınarGültekin’in cansız bedenine ulaşıldığını büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Kadın cinayetlerinin son bulması, aynı acıların tekrar yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmeli

O yüzden hiçbirimiz susmamalı, biri bitmeden diğeri başlayan bu cinayetler kanıksanmamalı...

Suçlu veya suçluların bir an önce adalet önüne çıkarılarak en ağır cezaları almasını ümit ediyorum. Pınar Gültekin’e Allah’tan rahmet, acılı ailesine de sabır diliyorum.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda:
Pınar, güler yüzlü kızım, seni de koruyamadık. Biz kadına şiddete “sessiz kalma”yacağız. Siz de susmayın!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce:
“Çiçek gibi insanların kalbini kırdınız, bahçeleriniz bahar görmesin”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş:
Umut dolu bir gülüş daha soldu, yüreğimiz yandı…
Muğla'da 5 gündür kayıp olan #PınarGültekin’in cansız bedenine ulaşıldı.
Şiddete alışmamalı ve susmamalıyız. Şiddetin her türlüsünü lanetliyor, acilen caydırıcı kararlar alınmasını umut ediyoruz.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel:
Ne kadar acı bir yüzün artık gülemeyeceğini bilmek…
Ne kadar acı bir kadının daha erken veda etmesi hayata…
Ne kadar acı senden güzel bir haber alamamak