İzmirli kadınlar sokaktan seslendi: 'Hükümet istifa!'

TAKİP ET

İzmir Kadın Platformu'nun çağrısıyla kadınlar, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde buluştu. Kadınlar 'hükümet istifa' sloganı attı.

Nur Dayı/İZMİR GÜNDEMİ- İzmir Kadın Platformu'nun düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşünde kadınlar, ' Bu enkazı biz kadınlar kaldıracağız! Yeni bir hayat kuracağız!' eylemini gerçekleştirdi. Kadınlar,'Kadın, yaşam, özgürlük', 'Hükümet istifa','İşte 8 Mart alanındayız', Katillerden hesabı kadınlar soracak' sloganları attı.

HÜKÜMET İSTİFA

İzmirli kadınlar Kıbrıs Şehitleri Caddesinde ' Bu enkazı biz kadınlar kaldıracağız! Yeni bir hayat kuracağız!' pankartlı yürüme eylemi gerçekleştirdi. Yürüyüş Türkan Saylan Külttür merkezinde son buldu.6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Kadınlar, basın açıklaması sırasında 'hükümet istifa' sloganları attı.

HİJYEN MALZEMESİ ATTILAR

Depremzede kadınların hijyen ihtiyaçlarına önem verilmediğine dikkat çeken İzmir'li kadınlar basın açıklamasının sonunda bir çarşaf gerdi. Gerilen bu çarşafa depremzede kadınların ihtiyacı olan hijyen malzemeleri, oyuncaklar atıldı.