İzmirli siyasilerden seçim öncesi son mesajlar!

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın 28 Mayıs seçiminden bir gün önce düzenlediği programda bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve ilçe belediye başkanları seçim öncesi mesajlar verdi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-CHP İzmir İl Başkanlığı'nın 'Birlikte İzleyelim' sloganı ile düzenlediği Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hayatını anlatan "Hayatta ve Hesapta Siyaset Yokken" adlı belgesel gösterimi yapıldı.

Gösterim öncesi CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve ilçe belediye başkanları seçim öncesi, seçmene son mesajlarını verdi.

 

O GÜN İLK AYDINLANMAMI YAŞADIM

Tarihte yolculuk yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,"Son buluşmayı Genel Başkanımız ve sizlerle yapıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Genel Başkanımızı izlerken başkanımızı izlerken tarihe doğru zihnimde bir yolculuk yaptım 1972 6 Mayıs ayında bende bir yatılı okul öğrencisiydim.  O sabah okula giderken arabada ajans haberleri açık ve gözlerinden yaş süzüldüm ne oldu dedim ve Deniz Gezmişlerin asıldığı haberini veriyordu radyoda. O gün belki de ilk aydınlamamı yaşadım. Merak edip takip etmeye başladım bu 50 yıl aslında o arayışla o adaleti o eşitliği aramakla geçti. 1700'lerin ortalarında bir felsefe adamı diyor ki,' otoriter iktidarda korku iki yanlı büyür, iktidarını kaybetmekten korkanların korkusu, iktidarın gazabından kokanların korkusu bu iki korku birbirini besler ve toplumu çürütür. Genel Başkanımızın hayat hikayesini izlerken o çürümenin anasıl adım adım çürüdüğünü de gördük. Onun gençlik yıllarında daha vicdani bir toplum varmış onu da gördük sonrasındaki büyük kırılmaları da gördük. Tarihte de böyle bir denk düşme var. 28 Mayıs 1973 ne ezilen ne zen insanca hakça bir üzen diyen Ecevit'in ilk defa iktidar olduğu tarih. 50 yıl sonra 28 Mayıs 2023 bizleri bekliyor. Aslında bu uzun maratonu 100 yıl öncesine götürmekte mümkün. O cehaletin yoksulluğun olduğu coğrafyada cumhuriyeti kuran Atatürk hala düşmanlarından kurtulamadı, hala ondan öç almaya çalışan güruhla karşı karşıyayız " dedi.

ELİMİZİ UZATSAK TUTACAĞIZ

İktidara çok yakın olduklarına dikkat çeken Soyer,"Bu maraton 100 yıllık bir maraton ben 50 yılın hakimim. 50 yıldır çürüyen, erdemlerini değerlerini ve bütün kıymetlerini adım adım yok eden iklimin sonuna geldik. 50 yıldır ilk defa bu kadar yakınız. Elimizi uzatsak tutacağız. Çok büyük bir fırsatla karşı karşıyayız. Bu fırsatı bir kez daha yakalayamayabiliriz ve tutacağız. Elimi uzatacağız ve tutacağız. Göreceksiniz, 50 yıldan sonra belki de 100 yıl sonra yüzümüz gülecek. Halkın iktidarını kuracağız. Ne şanslıyız ki böylesine bir liderimiz var. Ahlaktan adaletten yana her türlü erdemi üzerinde toplamış bir lidere sahibiz.  Yarın göz açtırmayın çok dikkatli olun. Yorulmayın acıkmayın kolay değil 100 yıllık bir hikayeden bahsediyoruz. Sonuna kadar sahip çıkın gücünüz yetiğince komşularına, ailenize bunu telkin edin yarına kadar. Emin olun ki kazanacağız. Bu uzun maratonun son gününde sizlilerle olmaktan çok mutluluk duyuyorum inşallah verdiğimiz emeklerin karşılığını alacağız" dedi.

TÜRKİYE'Yİ YENİDEN KURACAĞIZ

Maratonun sona geldiklerinin vurgusunu yapan Aslanolu,"Bu deneyimi sizlerle yaşadığım için daha büyük bir keyif aldım. En son sizlere seslendiğimde il binasının önünde 134 gündür yollardayız dedik.  148 gündür sabah 8 den gece 12'ye kadar koşturuyorum. Sonuçlar belli olmuştu  ve çizmeleri giymek gerekiyordu. Tunç başkanımız ile buluşup durumu değerlendirdik. İl yönetim kurulunu topladık, belediye başkanlarımızla bir değerlendirme yaptık. Yol haritamızı çizdik yola çıktık. Salı sabah ilçe başkanları ile yaptığımız toplantı ile tüm örgüt çalışmaya başlamıştı. Daha önce tecrübe etmediğimiz bir şeydi. 134 gündür nasıl koşturduysak son 14 gündür sokaktaydılar.  Bunu bu örgüt bu çalışma ile başaracaktır arkadaşlar. Sandıklara il turda sahip çıktık. Sorunsuz bir şekilde atlattık. Yarında yine sahip çıkacağız. Tek bir oyun heba olmasına izin vermeyeceğiz. Sandıkta herhangi bir gerileme izin vermeden dimdik durarak sandıklara sahip çıkalım. Size söz yine baharlar gelecek. Size söz her öğrencinin yeni bir önlüğü olan Türkiye'yi yeniden kuracağız. Biz kazanacağız çocuklarımız kazanacak" dedi

LÜTFEN SANDIĞA GELSİNLER

Sandık çağrısında bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül  Batur," 2 haftada daha çok daha az ilçemizdeki  oy aldığımız mahallelerde çalışmaları yürüttük. Sandığa gitmeyen vatandaşlarımıza daha çok çağrı yaptık. Onları tespit etmeye çalıştık örgütümüzle beraber, gençlerimiz ,kadın kollarımız … Mevcut oylarını kullanan vatandaşlarımızın sandığa gelmesi gerekiyor. İlk tur geldim oyumu kullandım, benim işim bitti değil. Vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyorum lütfen sandığa gelsinler. Sandığa geldiklerinde zaten demokrasi işleyecek 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak ben tüm kalbimle inanıyorum "dedi.

SAĞLIKLI BAŞARILI BİR SONUÇ

Seçmenin iyi bir yönde oy kullanacağını söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,"15 gün sonrada olsa çok sağlıklı başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Sayın Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanımız yapacağımıza yürekten inanıyoruz. Son 15 günde halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve sağduyu ile bu yalan ve iftira kampanyasının önemli bir kısmı yerde kaldı. Seçmenimizin hem katılım olarak hem de eğilim olarak daha iyi bir yönde oy kullanacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

TÜM ENERJİMİZLE SAHADAYDIK

Seçim çalışmaları boyunca tüm enerjisi ile sahada olduğunu söyleyen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz,"Hem 14 mayısta hem de yarın yapılacak seçim öncesi tüm enerjimizle sahadaydık. Hem ilçe örgütümüz, hem kadın kollarımız, hem gençlik kollarımız hem de Foça'da yaşayan vatandaşlarım elinden gelen her şeyi yapacaklar.14 Mayıs'ta aldığımız 69.68'i yüzde 75-80'e çıkarmak için mücadele ediyoruz. Bize oy atmış ya da atmamış bütün vatandaşlarımızı tüm vatandaşlarımız geziyoruz, kahvelere, ev ziyaretlerine bu akşamda devam edeceğiz. Yarın seçimi kazanacağız İzmir'e ve Türkiye'ye baharlar gelecek" dedi.

BİR BAHAR GÜNÜ

İkinci tur seçimlerini bir bahar günü olarak nitelendire Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda," 2 haftadır kadın buluşmaları yapıyoruz Gaziemir'de. Tüm mahallelerde kadınlarla buluştuk seçim çalışmalarına devam ettik. Gördüğüm kadarıyla herkes çok umutlu. Sandığa gitmemiş olanlarında sandığa gideceğini görüyorum. Yarın bir bahar günü. Yarından itibaren inşallah Türkiye'de ki bahar hiç gitmeyecek. Ülke dört mevsimde de baharı yaşayacaktır. Herkesin sandığa gelmesini istiyoruz. Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmaları için sandığa gelip oy kullanmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

halil arda şenol aslanoğlu fatih gürbüz abdül batur ali engin seçim