İzmirliler dikkat! Meteoroloji açıklama yaptı, sağanak geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 5 gün boyunca sağanak yağış tüm yurtta etkisini gösterecek. İzmir'de pazar günü başlayacak yağışların özellikle pazartesi günü etkili olacağı belirtildi

Hava durumuna dair son dakika tahminleri yayınladı ve verilere göre Türkiye 5 gün boyunca sağanak yağışların etkisi altında kalacak. Yurdun tümünü aralıklarla etkileyecek olan sağanak yağış dalgası önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdürmeye devam edecek. İzmir'de yağışlar yarından itibaren başlayacak ve pazartesi günü de etkili olacak. Sıcaklıkların ise bu süreçte en yüksek 26 en düşük ise 9 derece olacağı tahmin ediliyor.

TÜM BÖLGELERİ ETKİLEYECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

İzmir hava durumu meteoroloji sağanak meteoroloji genel müdürlüğü