İZSU'dan esnafa destek: 3 ay boyunca yüzde 50 indirimli olacak!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nden esnafa destek geldi. 3 ay boyunca su ve atıksu bedelleri yüzde 50 indirimi olacak. Toplantıda ayrıca denetim komisyonu seçimi de yapıldı.

Aylin Bayram/ İZMİR GÜNDEMİ/İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Meclis oturumu öncesinde İZSU Genel Kurulu olağanüstü bir şekilde toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve esnaflara yönelik uygulanacak olan 3 aylık indirimli su politikası masaya yatırıldı.

Konut dışı abonelerinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla 1 Ocak 2021- 31 Mart 2021 tarihleri arasında lokanta, kahvehane, kafe, kafetarya, konaklama ve eğlence mekanları abonelerinin kullandıkları su ve atıksu bedelleri Ocak, Şubat ve Mart aylarında yüzde 50 indirimli olması oy birliğiyle kabul edildi. Kararın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’imize ve esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİBüyükşehir Belediyesi meclis toplantısında denetim komisyonu seçimi gerçekleşti. Gizli oylamayla yapılan seçimde CHP’li isimler Bülent Sözüpek, Yeşim Tekoğlu, İbrahim Ulaş Polat komisyona seçildi. AK Parti’den ise Fikret Mısırlı komisyonda yer aldı.

 

 

izmir büyükşehir belediyesi izsu esnaf destek su yüzde 50 indirim