İZSU'dan 'Zeytinalanı Plajı' açıklaması: Tehlike yok, deniz mükemmel!

TAKİP ET

Urla Zeytinalanı Plajı'ndan geçtiğimiz hafta alınan deniz suyu numunesi mevzuat limit sınırını aştığı iddiası ile ilgili olarak İZSU'dan açıklama geldi. Açıklamada deniz suyunda hiçbir tehlike bulunmadı ve yüzme suyu kalitesinin 'mükemmel' seviyede olduğu belirtildi.

Urla Zeytinalanı Merkezi Plajı’ndan 1 Ağustos 2023 tarihinde alınan deniz suyu numuneleri ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda yapılan incelemeler sonucunda numunenin mevzuat limit sınırını geçtiği raporla tespit edilmişti.

Rapor sonrası, Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi’ne 7 Ağustos 2023 tarihinde gönderdiği yazı ile Zeytinalanı plajı ve çevresinde deniz suyu kirliliğine neden olan etkenlerin araştırılmasını istedi.

İZSU ise analiz değerleri ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada deniz suyunda hiçbir tehlike bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Urla-Zeytinalanı Merkez Plajı’ndan alınan deniz suyu numunesinin analiz sonuçlarının mevzuat sınırlarını geçtiği gerekçesiyle Urla Kaymakamlığı’nın kirliliğin araştırılması talebinde bulunduğu yönünde kamuoyuna yansıyan haberler üzerine konuya ilişkin bir açıklama yapılması gerekliliği doğmuştur. Kaymakamlık tarafından gündeme getirilen ve haberlere konu edilen analiz değerleri mevcut durumu yansıtmamaktadır.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 4 Ağustos 2023 tarihinde alınan numune sonuçları deniz suyunda hiçbir tehlike olmadığını göstermektedir. Zeytinalanı Merkez Plajı’nda anılan gün itibariyle E.Coli parametresi 3 kob/100ml., Enterokok/Fekal Streptococ parametresi ise 0 kob/100ml., olarak belirlenmiştir ve bu değerler yüzme suyu kalitesi açısından en iyi derece olan “mükemmel” ibaresiyle teyit edilmektedir.

Bu sonuçlar Sağlık Bakanlığı’nın https://yuzme.saglik.gov.tr/  adresli internet sitesinde “Zeytinalanı Merkez Mahallesi Plajı” sonuçlarında da görülebilmektedir.

Urla-Zeytinalanı Mahallesi’nin altyapı sisteminde de herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

izsu urla