Kaf-kaf'tan geri dönüş

TAKİP ET

Karşıyaka yenik duruma düştüğü maçta rakibini Samican, Abdülkadir ve Özgür'ün attığı gollerle yendi. Önder ve Cihad'ın golleri ise konuk takıma yetmedi. İzmir ekibi sevinç yaşadı.

TFF Üçüncü Lig Üçüncü Grup'ta son olarak deplasmanda Ağrı 1970'i yenerek moral bulan Karşıyaka, evinde Play- Off'u kovalayan rakibi Edirnespor'u farklı yenerek moral buldu: 4-2. İzmir ekibi bu sezon ilk kez üst üste iki maçı da kazandı. 16. dakikada Edirnespor atağında Gencay'ın uzun mesafeden pasında Önder savunmaya rağmen öne çıkan kalecinin sağından topu ağlara yolladı: 0-1. 23'te Ertuğrul'un sağ kanattan kullandığı kornerde Fatih'in kafasında top auta çıktı. 45'te sağ kanattan Atakan'ın pasında Önder boş pozisyonda topu yandan auta attı. 52'de Özgür'ün ortasında ön direkte Samican'ın kafa vuruşunda Karşıyaka beraberliği sağladı: 1-1. 59'da Barış'ın ortaladığı topta altı pas içinde Samican bir kez daha sahneye çıkarak plase ile Kaf-Kaf'ı öne geçirdi: 2-1. 62'de Gencay'ın serbest atışında Cihad kafa ile skora yine denge getirdi: 2-2. 63'te Metin'in pasında Abdülkadir öne çıkan kalecinin solundan topu ağlara yolladı: 3-2.

SKORU ÖZGÜR BELİRLEDİ
66'da Ertuğrul'un sağdan kullandığı serbest atışta Furkan'ın kafası üst direkten döndü. Dönen topu kaleci Ramazan uzaklaştıramadı. Karambolde Özgür farkı 2'ye çıkardı: 4-2. Karşıyaka, kritik maçı 4-2 kazandı.

TAŞYÜREK'TEN ZORUNLU DEĞİŞİM
KSK'NİN konuk ettiği Edirnespor maçında teknik direktör Ahmet Taşyürek ilk yarıda zorunlu değişime gitti. Maçın 35. dakikasında bir pozisyon sonrasında İlyas kendini bir anda yere bıraktı. Adale sakatlığı yaşayan futbolcu maça devam edemedi. Yerine 36. dakikada Samican girdi. Samican, ikinci yarıda iki gole imza atarak takımını galibiyete taşıdı. Karşıyaka Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek dün Ağrı 1970 karşısında kazanan kadroyu bozmadı.

32 MAÇLIK HASRET NİHAYET BİTTİ
AĞRI'NIN ardından Edirnespor'u da yenen Karşıyaka, üst üste iki maçını da kazanırken 32 maçlık hasretine de son verdi. Geçen yıldan beri hiç üst üste 2 galibiyet alamayan KSK, tam 11 ay sonra duble yaptı. Geçen sezon ligde 10 Aralık 2020'de İçel İdmanyurdu'nu 3-1, 20 Aralık 2020'de ise Şile Yıldız'ı deplasmanda 2-0 yenen İzmir ekibi, ardından 3 puanı art arda hiç bir arada görememişti. KSK'nin Edirnespor zaferi taraftarları da memnun etti.

karşıyaka spor futbol