Karabağlar Belediye meclisine  'rüşvet' tartışması damga vurdu!

TAKİP ET

Karabağlar Belediye Meclisi'nin Ekim ayı üçüncü oturumuna rüşvet soruşturması damga vurdu. AKP'li isimler internete düşen rüşvet alındığı iddiasını içeren videoyu Başkan Selvitopu'na sordu. Selvitopu ise konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekti.

İZMİR GÜNDEMİ/ Karabağlar Belediye Meclisi’nin üçüncü oturumu gerçekleştirildi.Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşen meclise rüşvet iddiasını içeren video tartışması damga vurdu. Meclise bir haber sitesinin geçtiğimiz aylarda paylaştığı video AKP’li üyeler tarafından Başkan Selvitopu’na soruldu. AKP’li üyeler Uzun ve Güldalı’nın  videonun içeriği sordukları Selvitopu’ndan cevap, ‘Soruşturma devam ediyor’ şeklinde geldi.


AKP’li Meclis üyesi Hüseyin Uzun, dilek ve temenniler bölümünde söz alarak şunları söyledi: “Geçen Salı günü buraya geldiğimde bir videoyla karşılaştım. İlk kez karşılaştım. Videoyu izleyince tüm meclis üyelerinin töhmet altında kalacağını düşünerek merak ettim. İddia edilen rüşvet olayı, ihaledeki bazı iddialar konusunda meclisimizi bilgilendirirseniz sevinirim. Youtube’a girdiğimizde Karabağlar kelimesini yazdığımız zaman bazı görüntüler ortaya çıkıyor” dedi.

Uzun’un sözleri üzerine meclisi bilgilendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Ben Cumhuriyet savcısı veya başsavcı değilim. Belediye başkanıyım. Bu tür şikayetler belediyemize resmi olarak geldiği zaman ilgili kurumlar gereğini yaparlar. Bize ulaşan resmi bir şikayet yok.  Belediyemize başvuran hiçbir kimse yok. Bildiğim kadarıyla böyle bir iddiada bulunanların savcılığa başvurmaları gerekir. Yoksa böyle insanların suçlanması asla söz konusu değildir.  Bizimde belediye olarak o görüntüler, bir kanalda yayınlandıktan sonra idare olarak gerekli işlemi gerçekleştirdik. İhale ile ilgili de gerekli çalışmalar gerçekleştirilmiş, bakanlık düzeyinde de gereği yapılmıştır. İdaremiz üzerine düşeni gerçekleştirmiştir. Konuyla ilgili çok fazla detaya girmem şu aşamada doğru değildir. Konu ilgili kurumlar tarafından da incelenecekse eğer bir karar verilecektir” dedi.


AKP Grup Başkanvekili Mustafa Alper Güldalı ise, “Sayın başkan üzerinize alınmanıza gereken bir durum yok. Hepimizle ilgili bir durum. Çatımıza atılan bir bomba olarak tabir edelim. Bununla ilgili bir soruşturma başlattınız mı?  Bununla ilgili tersi bir durum var ise de karşı tarafla ilgili bir soruşturma başlattınız mı?” diye sordu.

'SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR'


AKP’li Güldalı’ya cevap veren Başkan Selvitopu, “Gereken işlem kendi yetkimiz dahilinde yapılıyor. Soruşturma şu anda devam ediyor. Belediye kendi sorumluluk alanında gerekeni yapıyor” dedi.
 

karabağlar belediyesi muhittin selvitopu