Karabağlar'da AKP'lilerden İzmir'in kurtuluş simgesine ret!

TAKİP ET

Karabağlar Belediye meclisinde gündem İzmir'in kurtuluş simgelerinden olan Yüzbaşı Şerafettin heykeliydi. Karabağlar meclis üyesi Bülent Sözüpek'in önerge verdiği Yüzbaşı Şerafettin heykeli AKP'lilerden ret oyu aldı. AKP'lilerin bu tavrını sert sözlerle eleştiren Sözüpek, 'Biz mahalleye yüzbaşının ismini verirken AKP kurulu değildi' dedi

İZMİR GÜNDEMİ- 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunda Türk bayrağını vilayet binasına asan, İzmir’in kurtuluş simge isimlerinden olan Yüzbaşı Şerafettin, Karabağlar Meclis gündemindeydi. Konuyu meclise taşıyan Karabağlar Meclis Üyesi Bülent Sözüpek’in önerge verdiği Yüzbaşı Şerafettin heykeli mecliste oylandı. Oy çokluğuyla kabul edilen önerge AKP’li meclis üyeleri tarafından ret oyu aldı.

Karabağlar Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Ocak ayı ikinci toplantısında, Eylül ayında Karabağlar Meclis Üyesi Bülent Sözüpek’in İzmir’in kurtuluş simge isimlerinden olan Yüzbaşı Şerafettin heykeli önergesi oylandı. AKP’li üyeler tarafından ret oyu alan önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

Önergeye ret oyu veren AKP’lilere tepki gösteren Karabağlar Meclis Üyesi Bülent Sözüpek, “Yüzbaşı Şerafettin, İzmir’in değerlerindendir. İzmir’in kurtuluşunda ilk bayrağı diken bir kahramandır. İtibardan tasarruf etmeyenler Yüzbaşı Şerafettin mahallesinde tamamen milli olan bir kişinin isminin verilmesine bahane üretiyorlar. Biz mahalleye yüzbaşının ismini verirken AKP kurulu değildi” açıklamasını yaptı. 

Yüzbaşı Şerafettin Bey kimdir?
İzmir’e 9 Eylül günü ilk olarak giren ve Hükümet Konağı’na Bayrak Çeken; ödül olarak da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, Buhara’dan Gelen Değerli Kılıcı Ödül Olarak Alan Bir Kahramandır. Yüzbaşı Şerafettin Bey, ulusal Kurtuluş Savaşı’na katılan yurtsever bir Türk süvari yüzbaşısıdır. Sakarya Savaşı’ndan sonra Buhara Cumhuriyeti’nin gönderdiği üç kılıçtan biri Atatürk’e, biri İsmet Paşa’ya, üçüncüsü de işgal altına ilk girecek “fatih”e verilmek üzere Atatürk’e teslim edilmiştir. Atatürk bu kılıcı Batı Cephesi Komutanlığı’na teslim etmiş ve bir konuşma yaparak; “Sakarya Savaşı’nı kazanan ordumuz, inşaallah İzmir’e girerek, bu kılıcı da kazanacaktır. Ben de bu kılıcı İzmir’e ilk giren fatihe vermekle şerefyaab olacağım” 
 

karabağlar belediyesi bülent sözüpek yüzbaşı şerafettin meclis akp chp oy çokluğu mahalle heykel