Karabağlar'da Danışma Kurulu! Kim ne mesaj verdi?

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen Danışma Kurulu toplantıları devam ediyor. CHP Karabağlar İlçe Danışma Kurulu bugün Bozyaka Kültür Merkezinde gerçekleşti. 

Mediha EKİCİ/ İZMİR GÜNDEMİ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından ilçelerde yapılacak olan danışma kurulu toplantıları 9 Ağustos tarihinde Çiğli’de başlamıştı. CHP Karabağlar İlçe Danışma Kurulu toplantısı ise bugün gerçekleşti. Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleşen danışma kurulu toplantısına CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Kani Beko, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu CHP Karabağlar İlçe başkanı Mehmet Türkbay ve ilçe örgütü katıldı. 

Açılış konuşması yapan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, “Danışma Kurulunu tüm üyelerimize açık yapıyoruz ve bu geleneksel hale gelmişti. Herkes önerilerini sunabilir. Bu kurul genişletilmiş bir kurul. İzmir’imize hayırlı olsun” açıklamasını yaptı. 

Danışma Kurulu’nda yer alan CHP İzmir İl Yöneticisi Binali Gül eski dönem yöneticilerine teşekkürlerini iletti. Gül, “Üç senedir Karabağlar örgütümüz AKP’ye geçit vermiyor. Ben burada Geçmiş dönemde ilçe başkanlığı yapan Polat Manduz, Orhan Polat ve Ali İhsan Yıldız’a CHP adına teşekkürlerimi iletiyorum” açıklamasını yaptı. 

‘AKP’yi İzmir Marşıyla uğurlayacağız’

Toplantıya katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Örgütümüzle uzun bir pandemi sürecinden sonra bir araya gelme fırsatı bulduk. Maalesef iktidarın bilimi dışı aldığı tedbirler sebebiyle bu sıkıntıları yaşıyoruz. AKP iktidarı 2 yıldır bu ülkenin geçmişte ürettiklerini savuran bir iktidardır. İktidarlarının sonuna geliyoruz, İzmir marşıyla uğurlayacağız. Bu ülke 20 yıldır çektiği sıkıntıdan kurtulduktan kendi varlığına kuruluş felsefesini devam ettirecek. Bu zor süreçte belediye olarak kuşatılmaya çalıştılar. Hala gayret ediyorlar. Karabağlar’ın orasından burasından rant etmeye gayret ediyorlar. Bunlardan bir tanesi de Yedi Tepe Konut alanıdır. Birileri arsa topladı bir şirket var o şirketlerin ortakları kim? Bize soru soran milletvekili açıklasa iyi olur. O toprakları imara açtılar. AVM, akaryakıt birçok fonksiyon getirdiler. Ona başından sonuna kadar karşı durduk. Ve devam edeceğiz ve ranta teslim etmeyeceğiz. Yaptıklarının hesabını ödeyecekler. Ticari bölgelerle ilgili dava devam ediyor” dedi


TOKİ açıklaması
TOKİ konutlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Selvitopu, “Bir üniversite olayı var. Belediye üzerine düşeni yaptı, TOKİ’nin yaptığı ihaleyi de iptal ettirdik, hukuk önünde 4-5 kez düze gelmelerine rağmen oraya konut yapma hevesindeler. Biz burası üniversite alanı olsun diyoruz. Yenitepe konutlarını yaptınız, bakanlık kamulaştırdı, iller bankası kat karşılığı ihaleye çıktı, şimdi TOKİ orayı satmaya çalışıyor, madem vatandaşa konut vereceksiniz orayı verin. Bunların altında başka hesaplar var. Başkan olduğum sürece bu hesaplara fırsat vermeyeceğim, ta ki o alan tam olarak bir üniversite yerleşkesi olana kadar. Bir de bir yalan var. Belediye başkanı 15 kat istiyormuş dediler, dar gelirli arkadaşları kura çekenleri belediye önüne getirdiler, eylem yaptırdılar, yandaş medyada yayın yaptı. Tüm bunların amacı bizi yıldırmak. Son zamanlarda başka türlü oyunlara girmeye başladılar. Bütün bu saldırıları hep beraber boşa çıkaracağız. Karabağlar’ı CHP’nin kalesi yapmaya devam edeceğiz, hiçbir güç bunu değiştiremeyecek” dedi.


‘Biz birlik olursak bizi kimse yıkamaz’
Toplantıdaki konuşmasında iktidarı eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila sertel; “Karabağlar AKP iktidarının konağı parçalayarak bir ilçe oluşturarak. Projeyi kazanmaya yönelik örgütlediği bir ilçemiz oldu. Bütün maddi manevi baskıya rağmen 3 dönemdir. Direne direne büyüyen, kentleşen kötü insanlara sınırlarını kapatan demokratik ve özgür bir yöntemle idare edilen bir ilçe. Bir iddia koyarak Mehmet Türkbay yönetime talip olmuş ve minik oy farkıyla aldığı ilçede çok uyumlu çok sakin iyi yönetmeye talip olmuş ve bütün ilçelerden şikayet gelirken hiç şikayetin gelmediği bir ilçe olarak önemsiyor. Muhittin Selvitopu bürokraside adım adım yükselerek adeta bir hoca kadar bilgi birikimiyle talip olduğu 2 dönemdir en ufak bir söylentiye yol açmadan bir yönettiği için teşekkür ediyorum.  Bu Karabağlar örneği, çok düzgün bir yapıyı siz kurdunuz, minnettarım. Karabağlar’ı yıkmak isteyen, laf atanlar ciddeye alınacak insanlar değiller. Onlar bir patronun hizmetindeki zavallılardır. Biz inanırsak, biz birlik olursak bizi kimse yıkamaz” diye konuştu. 

Beko’dan beraberlik mesajı 
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuşmasında Türkiye’nin ekonomik durumuna değindi ve “Ülkenin çivisi çıktı. Freni patlamış tır gibi yarın nereye çarpacağımız belli değil. O kadar çok soru önergeleri veriyoruz, Anayasa’ya göre 15 gün içinde önergelerin cevaplanması lazım ama bizi ne arayan var ne soran! Ne adalet kaldı ne eşitlik kaldı ne hak ne de hukuk kaldı. Türkiye’nin ekonomisi çökmüş durumda.  Enerjimizi siyasal iktidara karşı harcayalım, bu iktidara karşı yan yana, omuz omuza olmak zorundayız. Birleşirsek iktidar oluruz” dedi.

danışma kurulu toplantısı karabağlar