Karabağlar'da grev krizinde son perde! İşçilerden yaşanabilir ücret talebi!

TAKİP ET

Karabağlar Belediyesi'nin Ocak ayı olağan meclisinde gündem DİSK'e bağlı 5 No'lu Şube'nin astığı grev ilanı oldu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, mecliste yaptığı konuşmada işçilere en düşük giydirilmiş 13 bin 500 Lira teklif ettiklerini açıklarken, işçilerden yanıt geldi.

İZMİR GÜNDEMİ/ Karabağlar Belediyesi’nde grev krizi sürüyor. 17 Ocak tarihine kadar anlaşma sağlanmaz ise işçiler greve çıkacaklar. Karabağlar Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısında gündeme gelen grev ilanıyla ilgili Başkan Selvitopu açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Selvitopu, “Görüşmelerimiz devam ediyor. Herhangi bir aksaklık yok. İdare olarak önerdiğimiz en düşük rakam, giydirilmiş olarak 13 bin 500 TL. Umarız ki 15’inden önce de sözleşmemizi imzalarız ve çalışanlarımız da hak ettiği ücreti almış olur” dedi.

 

DİSK 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras, “Umarım hak ettiğimiz ücreti alırız. 13 bin 500 toplam maliyet üstünden bakıyor. Öğrenim, yakacak, bayram parası, gıda yardımı ve ikramiye gibi ödemeler üstünden bakarak söylüyor. Bunların hepsini her ay almıyoruz. Kendi tarafından bakıyor. Şu an problem yok. Belediye başkanı oturalım  diye kendi talebi var. Biz insanca yaşanabilir bir ücret istiyoruz. 9 dönemdir yapılan sözleşmelere bakarak bu rakamlar kabul edilebilir değil. Biz kendisine taleplerimizi ilettik. Yakın bir tarihte görüşeceğiz. Biz masada görüşmekten vazgeçmeyeceğiz. Ancak işçilerin hakları yerine gelmedikçe geride durmayacağız” dedi.

"ANLAŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

İşyeri temsilcisi Murat Demirel ise, "Yüzde 60 yevmiye teklif ediliyor.  Fişle verdiği rakamı söylüyor. Asgari ücretle çalışan bir işçi bile neredeyse aynı ücreti alıyor. Son 1 yıldır enflasyon altında Karabağlar Belediyesi işçileri olarak eziliyoruz.  Bin 400 liralık gıda fişinin geçinebilecek bir fiş olmadığını söyledik. Söylediği rakamlarda anlaşmamız mümkün değil. Fişi ayrı talep ediyoruz kendisinden. 13. 500 lira ile de imzalanacak bir öneri değil" diye konuştu. 

 

 

 

 

karabağlar karabağlar belediyesi karabağlar belediyesi grev muhittin selvitopu grev karabağlar disk disk