Karabağlar'da gündem Koyurga! Eleştirilerin odağındaki isim meclise katılmadı!

TAKİP ET

Karabağlar Belediyesi Meclisi pandemi sonrası ilk oturumunu gerçekleştirdi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AKP İlçe Başkanı İrfan Doğruca'da katıldı. Toplantıya geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanan CHP Karabağlar Meclis Üyesi Dİla Koyurga konusu damga vurgu.

Oktay Güçtekin /Karabağlar Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisinin birinci oturumu yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun katıldığı toplantıya gündemde olan Dila Koyurga katılmadı. Toplantının henüz başında AKP’li Mustafa Alper Güldalı‘nın Muhittin Selvitopu’na Dila Koyurga’nın kınanmasını önerdi. Başkan Selvitopu ise Dila Koyurga’nın paylaşımını “Hata” olarak nitelendirdi.

Konuşma yapan Muhittin Selvitopu “Ülkemziin geleceği adına bir çok şehit verdik. Pandemi sürecinde de bizim sağlığımız için çalışan bir çok sağlık çalışanını da kaybettik” dedi. Başkan sonrasında meclisi 1 dakikalık saygı durusuna davet etti. Saygı duruşunun ardından ise pandemi süreci için hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi.

Meclis salonunda sosyal mesafe kuralına uyulurken, her meclis üyesine birer dezenfektan verildi.  Meclis üyeleri hariç meclise katılan belediye personellerine ve basın mensuplarına ise dezenfektan verilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Toplantıya ayrıca gündemin göbeğinde bulunan Dila Koyurga katılmadı.
 
“Elimizden geleni yaptık”
Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Selvitopu pandemi sürecinde belediye olarak ellerinden gelen tüm çalışmaları yürüttüklerini söyledi.  Selvitopu “Pandemi süreci devam ediyor. Bu konuda bakanlığımızın aldığı bir tedbir var bizde bu tedbirlere öncesinde olduğu gibi uymaya devam edeceğiz.  Geçtiğimiz üç buçuk aylık zaman diliminde ağırlıklı olarak pandemi ile ilgili mücadelede çalışmalar yapıldı. Belediye olarak temel hizmetlerimiz aksatmamaya çalıştık. Bu süreçte çalışmalarımız iki başlık altında yürüttük.  İlki bu süreçte çalışan arkadaşlarımızın güvenliği oldu. Bu önlemlerde tabiî ki toplum sağlığı içindir. Bizde bu süreçte halk sağlığı için üzerimize düşeni elimizden geleni yaptı. Tabii ki eksikliklerimiz olabilir ancak bize başvuran tüm yurttaşlarımıza ayrım gözetmeksizin ulaşmaya çalıştık. Bu anlayışla çalışmalarımız devem edecektir. Ağırlıklı tedbirler, kentte temizliği düzenli yapılması ve pazarlarda gerekli önlemlerin alınmasıdır. Kurum olarak belediyemizden kaynaklı belediyemizden kaynaklı bir vakamız olmadı. Ancak dışarıdan kaynaklı bazı vakalar oldu ancak onlarla ilgilide gerekli önlemler alındı ve kurum güvenliğini sağlamaya çalıştık. Bu süreçte sadece belediye olarak değil Karabağlar Kaymakamlığı olarak birlikte çalışmalarımız oldu. Bu süreçteki emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Süreç devam ediyor ve bu süreçte herkes dikkatli olmalıdır” diye konuştu.
 
“Beklentilerimizin üstünde gelir elde ettik”
Meclis Başkanı Muhuttin Selvitopu pandemi sürecinde ekonomik anlamda Karabağlar’da yaşayan vatandaşların örnek bir davranış sergilediğini söyledi. Selvitopu “Bu süreç içinde dikkatimizi çeken bir şey oldu. Biz pandemi sürecinde vergileri tahsil edemeyeceğimiz düşünürken, Karabağlar’da yaşayan vatandaşlarımızın bizi yanılttı ve beklentilerimizin çok üstünde bir gelir elde ettik. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu davranışları sayesinde belediye olarak ekonomik anlamda daha rahat bir süreç geçirdik” dedi.
 
“Kınamanızı istiyoruz”
Muhittin Selvitopu’nun konuşmasının ardından söz alan AKP Mustafa Alper Güldalı, Muhittin Selvitopu’nun geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Dila Koyurga’yı kınamasını istedi. Güldalı “Biz burada seçilmişler olarak halkın bize verdiği yetkiyle yer alıyoruz. Bu süreç içerisinde görmüş olduğumuz ve belediyemizin yaptığı tüm olumlu projelerde belediyemizden yanında olacağımızı söylemek isterim. Biz burada sizin de başında olduğunuz meclisin üyesiz. Gururunu, onunu, gururunu taşımakta sizin göreviniz. Geçtiğimiz günlerde bir meclis üyesi o günkü başbakan olan şuan ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ağza alınamayacak hakaretlerde bulundu. Biz bunun meclisimizin prestijini düşürmesini istemiyoruz. Biz bu nedenle sizden bir kınama bekliyoruz” diye konuştu.
 
“Kesinlikle katılmıyoruz”
Güldalı’nın konuşması üzerine söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Levent Yıldır Koyurga’nın yaptığı paylaşımların içeriğine kesinlikle katılmadıklarını söyledi. Yıldır “Bildiğiniz gibi bu konu hepimizin gündemindeydi. Ancak olaya baktığımızda içeriğine katıldığımızın olanaksız olduğunu burada söylemek mümkün. Bununda yeterli bir açıklama olduğunu düşünüyorum. 7 yıl önce o gün partili olmayan, meclis ile herhangi bir bağlantısı olamayan 16-17 yaşındaki bir genç kızın paylaşımlarının gereğinden fazla büyütüldüğünü düşünüyoruz” dedi.
 
“Paylaşımlara katılmak mümkün değil”
Konuyla ilgili son sözü söyleyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Koyurga’nın paylaşımlarını “Hata” olarak tanımladı. Konunun uzatılmasının doğru olmadığının altını çizen Selvitopu, olayın 7 yıl önce gerçekleştiğine dikkat çekti. Selvitopu “Ben belediye başkanı olarak bu konunun uzatılmasını doğru bulmadığını düşünüyorum. 7 yıl önceki bu paylaşımlara katılmak mümkün değil. O dönemde ne partimize nede belediyemizle bir ilgisi yoktur. Bu içerik kime karşı yapılırsa yapılsın bu tür davranışları doğru bulmadığımızı söyleyebilirim. Zaten yargıya aktarılmış bir durumdur. Genç bir arkadaşımızın çocuk yaşta yaptığı bir hatadır. Bunu tekrar tekrar büyütmek doğru değildir. Umarız ki bundan sonra hiçbir meclis üyemiz bunu yapmayacak ve yapmamalıdır. Siyaset yapacağız ancak birbirimize gereken saygıyı göstermek zorundayız. Bu arkadaşımıza da çocuk yaşta yaptığı bir hata üzerine ona karşı yapılan tutumlarında doğru olmadığını düşünüyorum ve paylaşımların içerine katılmadığımızı söylüyorum. Umarız böyle bir şey bir daha olmaz” ifadelerini kullandı.
 
“Karabağlar'lı vatandaşların gönlünde ağır yara aldı”
AKP sıralarından söz alan Faysal Acar ise Dila Koyurga’nın Karabağlar halkı için ağır yara aldığını söyledi. Acar “Aynı meclis çatısı altında bir hanımefendinin geçmişinde dahil olsa dile getirdiği, ağza alınmamasının yanı sıra utanç duyulacak bir paylaşımda bulundu. Bu konu sokakta hanımefendinin ağır yara aldığıdır. Beklentimiz bu hanımefendinin kendi parti disiplin organlarında nasıl bir işlem yapılacağı söz konusu” diye konuştu.
 
“Yargılama yapacak değilim”
Konuyla ilgili bir kez daha  söz alan Başkan Selvitopu olayın gerçekleştiği dönemde kendisinin belediye başkanı dahi olmadığın, ve kendi döneminde bu tür olaylara asla müsaade etmeyeceğini söyledi. Selvitopu “Konuyu başta grup başkan vekilleri değerlendirdi ve bende açıklamamı yaptım. Tabii ki bunu ilçe örgütleri mevcut ve ne işlem yapılacağını onlar karar verir. Bu değerlendirmeli kim yaparsa yapsın, nerde yaparsa yapsın doğru bulmadığımı söyledim. Geçmişte gerçekleşen olayla ilgilide belediye başkanı olarak yargılama yapacak değilim. Çocuk yaşta yapılan bir durumla ilgili konuyu abartmak doğru değildir. Ben o paylaşımın yapıldığı zaman ne belediye başkanıyım nede o belediye meclis üyesi. Belediye Başkanı olarak görev yaptığım süre içerisinde bu tür olaylara hiçbir zaman müsaade etmedik, etmeyeceğiz de. Değerlendirmelerim bunlardır. Ancak sürekli sürekli gündemi farklı bir yere çekmekte doğru değildir” dedi.
 
Mecliste ayrıca Encümen seçimi de gerçekleştirildi. Yapılan oylamada Servinaz Ömür, Baki Durmuş, Sait Karaaslan yeni Encümen üyeleri seçildi.

Ayrıca Grup sözcüsü gündem yoğunluğundan dolayı Ağustos ayına kalırken, geçtiğimiz yıl görev verilmeyen Bülent Sözüpek, Plan Bütçe komisyonuna seçildi. Komisyonun diğer üyeleri ise Mümtaz Rodos, Nedim Topaloğlu oldu. 

İmar  Komisyonun da ise Mustafa Şafak Baran, Murat Baran Uygun ve Levent Yıldır seçildi.