Karabağlar'da o isim meclis üyeliğinden uzaklaştırıldı!

TAKİP ET

İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Meclis üyesi Tarkan Fikret Çalık'a İçişleri Bakanlığı meclis üyeliğinden uzaklaştırıldı.

İZMİR GÜNDEMİ/ İYİ Parti Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Meclis üyesi Tarkan Fikret Çalık’a İçişleri Bakanlığı tarafından uzaklaştırma kararı geldi. Geçtiğimiz yıl Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte zimmet ve irtikap suçlarından tutuklanan ardından da Temmuz ayında şartlı tahliye edilen İYİ Partili Çalık’a hakkında yürütülen soruşturma kapsamında geçici olarak uzaklaştırma kararı geldiği belirtildi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumunda konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi vererek,  “İYİ Parti Meclis Üyemiz Tarkan Fikret Çalık, İçişleri Bakanlığı belirli bir süreyle meclis üyeliğinden uzaklaştırılmıştır. Meclisimizin bilgisine sunuyoruz” dedi.

CHP Karabağlar Belediye Meclis grubunda bir ilk!



SELVİTOPU GRUP TOPLANTISINA DAVET ETMİŞTİ

Çalık, CHP’li Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından Ağustos ayında yapılan meclis oturumu öncesi CHP’nin grup toplantısına da davet edilmişti. Bu kararın ardından  İYİ Parti’nin Karabağlar Belediye Meclisi’nde temsilcisi kalmazken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 5 olan üye sayısı 4’e düşmüş oldu.

NE OLMUŞTU?

Çalık, 2020 yılı Kasım ayında Menemen Belediyesi’ne yönelik yürütülen "zimmet ve irtikap" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 26 kişi arasında yer almış ve tutuklanmıştı. Çalık, davanın ilk duruşmasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
 
 

tarkan fikret çalık karabağlar karabağlar belediyesi