Karabağlar'da olaylı atamanın ardından şimdide yemek krizi! Başkan Selvitopu'na 'Ayrımcılık' tepkisi!

TAKİP ET

Karabağlar Belediye Meclisi CHP sıralarında gerginlik sürüyor. CHP Grup Sözcülüğüne Can Ersoy'un atanmasıyla başlayan kriz, dün gece 5 meclis üyesinin davet edilmediği yemekle devam etti. Gazetemize konuşan meclis üyeleri yemeğe davet edilmeyerek ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

İZMİR GÜNDEMİ/Karabağlar Belediye Meclisi CHP sıralarında sular durulmuyor. İlçe kongresinde Büyükşehir yapısının desteklediği Mehmet Türkbay’ın seçimi kazanmasıyla başlayan gerginlik Can Ersoy’un grup sözcülüğüne atanmasıyla devam etmişti. Dün akşam Kavacık’ta Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da katıldığı yemeğe, Büyükşehir yapısıyla hareket ettiği bilinen 5 meclis üyesi davet edilmedi. Yemeğe davet edilmeyen Bülent Sözüpek, Can Ersoy ve Servinaz Ömür ayrımcılık yapılıyor diyerek Selvitopu’na tepki gösterdi.



Yenilen yemeğin partiyi ileri taşımayacağını söyleyen Karabağlar Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Can Ersoy, “Böyle bir gelişmenin yaşandığını duydum. Partimize, ilave bir güç kazandırmaz. Karabağlar’da bizi bir kademe ileriye taşımaz. Tabi yemeğin hangi gerekçelerle  düzenlendiğini bilmiyorum. Basın üzerinden bir tartışma yapılmasını da doğru bulmuyorum. Biraz üzgünüm. Bu konunun da tabi uygun bir mecraya taşınmasını diliyorum. Bu gerginlik bize güç değil, zayıflık verir” dedi.

Ayrımcılık olmadığını belirten Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır,” Dün yemek yedik. Bahsedilen arkadaşlarımızın davet edilmemesinin özel bir nedeni yok. Bir ayrımcılık yok. Ara ara böyle gruplar olarak toplanıyoruz. İlerleyen zamanlarda elbette arkadaşlarımızla da birlikte yemek yiyebiliriz” dedi.

Büyükşehir Meclis Üyesi Bülent Sözüpek ise, “Sosyal demokrasinin temeli eşitlik ve dayanışmadır. Toplumda var olan eşitsizliği giderdiğimizde birçok şey kendiliğinden düzelecektir. Özellikle içinden geçtiğimiz bu günlerde adalet sistemine ve yargı mercilerine duyulan inancın yerelde sürdürülmesi gerekir.CHP seçilmiş toplumsal temsiliyeti olan meclis üyeleri olarak yapılan davranışı doğru bulmuyorum. Parti Grubunda  adaletini sağlayamayan halkın adaletini nasıl sağlayacak. Şapkayı önüne koyup düşünme zamanıdır. Sosyal demokrasinin erdemlerini anlatmak yerel yöneticilerin sorumluluğudur. Bizden daha organize bir güç yok. Karabağlar  için omuz omuza mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. 

Yemeğe katılan CHP’li Meclis Üyesi İnan Karakoyun, ‘Dostane bir yemekti. Diğer arkadaşların neden çağrılmadığıyla ilgili bir fikrim yok’ dedi.

izmir karabağlar belediyesi muhittin selvitopu atama yemek kriz vekil meclis üye koronavirüs pandemi covid-19 salgın virüs