Karabağlar'da "Yeni normal"in ilk meclisi gergin geçecek! AKP sıralarında gözler Selvitopu'nda olacak!

TAKİP ET

Karabağlar'da gergin meclis… Koronavirüs arası sonrası ilk meclisini gerçekleştirmeye hazırlanan Karabağlar Belediyesi'nde gündem yoğun. Yeni Encümen ve Komisyon Üyeleri'nin seçileceği oturumda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanan CHP Karabağlar Meclis Üyesi Dila Koyurga konusunun damga vurması bekleniyor.

Oktay Güçtekin / Karabağlar Belediyesi, pandemi sonrasındaki ilk meclisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. COVİD-19 pandemi sonrası İçişleri Bakanlığı’nın verdiği karar doğrultusunda Büyükşehir ve İlçe Belediyeler, Belediye Meclislerine ara vermişti. “Yeni normal” ile birlikte geçtiğimiz haftalarda ilk meclisi Konak Belediyesi gerçekleştirirken, Karabağlar Belediyesi’de bugün gerçekleştireceği meclis ile “Yeni normal” sürecine dahil olacak. Pandemi sürecini en yoğun geçiren ilçelerden biri olan Karabağlar’da meclisinde aynı şekilde hareketli geçmesi bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten yargılanan ancak sonrasında serbest bırakılan Dila Koyurga’nın meclise damga vurması bekleniyor. Mecliste ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi sıralarında değişim yaşanması da bekleniyor. CHP sıralarında ise bugün Grup Başkanvekili ve Grup Sözcüsü’nün değişmesi bekleniyor. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın da katılacağı toplantıda, partilililerin hangi ismi işaret edeceği merak konusu oldu. Karabağlar Meclisi’nde bugün ayrıca yeni Belediye Meclisi’nde yer alacak yeni Encümen ve Komisyon üyeleri seçilecek.
 
“AKP’den Koyurga hamlesi”
AKP sıralarında ise Dila Koyurga mesaisi yürütüldü. Erdoğan’a hakaretten yargılanan ancak ceza almayan Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Meclis Üyesi Dila Koyurga için AKP sıraları konuşma yapacak. Kulislerden aldığımız bilgilere göre Koyurga’nın mecliste özür dilememesi halinde AKP’li isimler Koyurga’yı protesto edecek. AKP sıraları Divan’da da yer alan Koyurga’nın görevinden istifa etmesini talep edeceği öğrenilen bilgiler arasında yer aldı. Gergin geçecek mecliste AKP sıraları tarafından gerçekleştirilecek diğer tepkilerin ise meclis başkanı Muhittin Selvitopu’nun tutumunun belirleyeceği  aktarıldı.