Karamollaoğlu İzmir mitinginden seslendi: "Değişikliğe ihtiyacımız var!"

TAKİP ET

Türkiye seçime geri sayarken bugün İzmir Kılıçdaroğlu'nu ağırladı. Mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Yönetim anlayışında değişikliğine ihtiyacımız var. Bu arkadaşlarımız hantallaştı, kendilerini değiştiremiyorlar, kendilerini değiştiremedikleri için sizler 14 Mayıs'ta değiştireceksiniz. İnşallah Kemal bey 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Kurulan iktidar ihtiyaçları insan haklarına yakışır bir şekilde karşılayacak"dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-  14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi mitingler hız kazanırken bugün,Cumhuriyet Halk Partisi lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın liderleri İzmirlilere seslendi. 


Mitinge Millet İttifakı liderleri; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı.

"ADALET OLMADAN DEVLET OLMAZ"

Mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Önemli bir dönemden geçiyoruz. Seçimlere gidiyoruz bu seçimler bugüne kadar yapılan seçimlerden çok farklı olucak. 20 yıl iktidarda kalan son 2 dönemde tek başına yöneten arkadaşlar artık patinaj yapmaya başladılar. Problemleri çözemiyorlar. Taktik değiştirdiler bir sürü yeni buluşu güya biz nekadar başarılıyız diye anlatmaya çalışıyorlar. Milletimizin derdi, adalet bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz husus. Adalet olmadan devlet olmaz. İnsanlar geçinebilecekleri kadar bir gelire kavuşmak mecburiyetindeler. Bazı yandaşlara hibe edilerek bu sağlanamaz. 85 milyonun hangi kanatte hangi inançta olursa olsun rahat geçinebilecekleri bir gelire ihtiyacı var. Bunu sağlayamazsanız ülkede huzur olmaz. Politikalarımızı uyguluyabilmek için içinde bulunduğumuz bölgenin huzura ihtiyacı var. 100 küsür sene önce istiklal harbimiz başarı ile gerçekleşti. Ülkemizi işgal edenler denize döküldü izmir bağımsızlığın sembolü oldu. Bu bağımsızlık gururunun yaşanmasının ardından yine izmirden art arda 7-8 sene farkla izmir iktisat kongreleri tertip edildi. Birinci kongre yapıldı uzunca sürdü. Derdimiz neydi? Düşmanı bu vatandan kovduk şimdi kendi memleketimizde huzur içinde yaşıyabilmek için hangi adımlara ihtiyacımız olduğu belirlendi. İkinci iktisat kongresi yine İzmir'de yapıldı.1930da yapılan kongreler itibariyle ülkemizin nasıl büyük hamlelere sahne olduğunu el ele gördük. Her ilde fabrikalar tesisler kuruldu. İnsanlarımıza iş imkanı sağlandı. Dışarıya bağlılıktan kurtulmak için yerli malı haftaları tertip edildi. Kendi ürettiğimizi tüketmeyi bir amaç olarak bize aktardılar. Politikamızın temelinde bu anlayış var. Ülkemizi bir baştan bir başa sanayi tesisi ile ileri teknoloji ile biz varız diyen bir anlayışla yönetmek zorundayız. İşsiz tek bir insan kalmayacak. İşçimi memur mu emeklimi engelli mi hiç fark etmeden herkes mutlaka rahat geçinebileceği bir gelire sahip olacak. Biz ülkemizi bir baştan bir başa, bizi zenginleştiren gerektiğinde ihracat imkanı veren tesisleri kurmak zorundayız. İzmir'de her ilimizden göç edip ekmek kapısı arayan kardeşlerimiz var.  Göç ettikleri her yerde sanayiyi üretimi sanayiyi geliştirmeye mecburuz. Biz teknoloji üreteceğiz. Teknoloji merkezleri kuracağız. TOGG aracıydı tankımızdı bunların hepsini sergiliyorlar televizyonda da sergiliyorlar, insanlarımızın ihtiyaçlarına nasıl çare bulacaklarını söyleyemiyorlar. Bizde size vaat ediyoruz hem de nasıl çözebileceğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Yönetim anlayışının değişikliğine ihtiyacımız var. Bu arkadaşlarımız hantallaştı, kendilerini değiştiremiyorlar, kendilerini değiştiremedikleri için sizler 14 mayısta değiştireceksiniz. İnşallah kemal bey 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Kurulan iktidar ihtiyaçları,insan haklarına yakışır bir şekilde karşılayacak"dedi.