Karşıyaka'da ilginç rekabet... 50 gün aradan sonra bu kez de ilçe başkanlığı için yarışacaklar!

TAKİP ET

CHP'de kongre sürecinde sona gelinirken gözler Karşıyaka'da… Delege seçimlerinde 1 oy biten sandık mesaisinde aynı mahallede karşı karşıya gelen Koç ve Yavaşoğlu, 50 gün sonra bu kez ilçe başkanı olmak için kongrede yarışacak.

CHP’de kongre sürecinde sona gelinirken gözler Karşıyaka’da… Delege seçimlerinde 1 oy biten sandık mesaisinde aynı mahallede karşı karşıya gelen Koç ve Yavaşoğlu, 50 gün sonra bu kez ilçe başkanı olmak için kongrede yarışacak. Öte yandan kongrede aday olmayacak İlçe Başkanı Yıldırım sosyal medyadan yayınladığı mesajda tarafsızlık vurgusu yaparken, delegeye flaş bir çağrıda bulundu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre süreci bu hafta sonu tamamlanacak.
27 ilçede kongresi gerçekleşen İzmir’de gözler partinin kalesi olarak nitelendirilen Karşıyaka’da…İlçede kongre heyecanı Cumartesi günü yaşanacak.
Delege seçimlerinde Mavişehir’de ayrı listelerde yarışan Serdar Koç ve Serdar Yavaşoğlu bu kez kongrede karşı karşıya gelecek.

1 OYLA BİTMİŞTİ
Mavişehir’deki yarışta Koç’un yer aldığı mavi liste seçimi 1 oyla kazanmıştı. Yaşanan ‘çizik’ olayı nedeniyle Koç’un listesinde yer alan Büyükşehir Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun eşi eski meclis üyesi Müyesser Özuslu’nun yerine, listesi 1 oyla kaybeden Yavaşoğlu delege seçilmeyi başarmıştı.

50 GÜN SONRA YİNE RAKİPLER
30 Kasım’daki delege seçimlerinde yarışan ikili 50 gün sonra bu kez ilçe başkanı olmak için yine rakip oldu.
Koç’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu,  Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'in kardeşi il eski yöneticisi Abdullah Engin, İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, meclis üyeleri İsfahan Naki, Önder Koç gibi isimler destek veriyor.

Uzun süredir ‘İlçe başkan adaylığı’ için sahada olan Yavaşoğlu’na ise  İzmir Eski Milletvekili Adayı Taha Okan ve eski meclis üyesi Halil Soyaltın gibi isimler tam destek veriyor.
 
YILDIRIM’DAN TARAFSIZLIK MESAJI
İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ise kongreye kadar tarafsızlık mesajı verdi. Yıldırım, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Partimizin mahalle koordinatörlüğü ile başlayan siyasetimde İlçe yönetim kurulu üyeliği, Seçim ve Hukuk işlerinden sorumlu Bşk.Yrd.cılıgı, Örgüt ve Parti örgütlerinden sorumlu Bşk.yrd., 2015-2017 Karşıyaka Ilçe Bsk.lıgı 1.dönem 2017-2020 Karşıyaka Ilçe Bşk.lıgı 2.dönem görevlerini yaptım. Mahalle delegesi,İl delegesi ve 35.ve 36.Kurultaylarda kurultay delegeliği yapma onurunu yaşadım. 18 Ocak 2020 Tarihinde yapılacak kongremizde hiç bir şekilde taraf olmayacağımın ben veya herhangi bir aile ferdimin hiç bir listede olmayacağının bilinmesini isterim. Hiç bir delege arkadaşımın üzerinde yönlendirme yapmayacağım. Kongre delegesi arkadaşlarımdan tek isteğim; her dönemin belirleyicisi olmaya çalışan, şahsi çıkar ve menfaatleri için mücadele edenleri değil dava adamı olarak partisinin iktidarı için çalışan üyelerden yana tercihlerini kullanmaları...” ifadelerini kullandı.

Koç ve Yavaşoğlu adaylıklarını açıkladıktan sonra sahada  çalışmalarını sürdürüyor. İkili mahallelerde delegelerle toplantılarını sürdürüyor.

CHP'de bu haftasonu Karşıyaka'nın yanı sıra Beydağ ve Menemen’de de sandık kurulacak.
GERÇEKİZMİR 
 

karşıyaka ilginç rekabet 50 gün sonra bu kez il başkanlığı için yarışacaklar