Karşıyaka'da sert logo tartışması: Kendinden utanmalısın!

TAKİP ET

Belediye bünyesinde olan Kent Garden Restoranı için kullanılan görsel AK Partili Baran tarafından HDP logosuna benzetildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, Baran'a benzetme için tepki gösterirken, 'Kendinden utanmalısın' çıkışını yaptı. Vatandaşlar, sosyal medya kullanıcıları ve meclis üyeleri tartışmaya dahil oldu.

Karşıyaka Belediyesi şirketin Kent A.Ş.’nin bünyesindeki Kent Garden Restoranı için kullanılan logo ilçe siyasetinde tartışma konusu oldu.

Görselin Halkların Demokratik Partisi (HDP) logosuna benzediğini söyleyen AK Partililer ile Cumhuriyet Halk Partililer (CHP) arasında sert tartışmalar yaşandı.
Karşılıklı atışmalar yer yer iyice alevlendi. Vatandaşlar ve sosyal medya kullanıcılarının yanı sıra siyasetin tanıdık yüzleri de polemiğe girmekten kaçınmadı.

SEMPATİZAN OLDUĞUNUZU BİLİYORDUK AMA AŞIKLISI OLDUĞUNUZU HAYAL ETMEMİŞTİK
AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, sosyal medya hesabından logonun bulunduğu görseli paylaşarak, “Sempatizan olduğunuzu biliyorduk. Ancak bu kadar alenen aşıklısı olduğunuzu hayal etmemiştik. Vatan, bayrak, toprak denince aklınıza gelenin vatan evlatlarımızın kanını döken, memleketimizin bütünlüğünü tehdit edenlerin, 50 yıllık hesabı gördüklerimizin kullandığı görselin olduğunu hatta bu görseli vatansever Karşıyaka’mızın içinde barındıracağınızı maalesef düşünmemiştik. Bu millet sizden bunun hesabını sorar. Genel başkanınızın sizlerle yaptığı son toplantıda sizlere verdiği talimat belli oldu, renk karmaşasına girmenize gerek yoktu. Karşıyaka halkı size bu koltukları bedelsiz emanet ettiği gibi bedel ödeterek geri almayı da bilir. Sıkıntı yok. Bu millet kurtuluş savaşında olduğu gibi bugün de vatan ve bayrak nöbeti tutmaya devam eder. Hem de size rağmen” açıklamasını yaptı.

UTANMALISIN KENDİNDEN
Belediye idaresini hedef alan çıkış sonrasında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Cemil Tugay da AK Partili Baran’a cevap verdi. Belediye Başkanı Tugay, “Ahmet bu nasıl bir yorum ya? Bu kadar ayağa düşmeyin arkadaş. Çatal bıçaklı logo ile bu yaptığınız alçakça yakıştırmanın ne alakası var? Bu seviyesizliğin bir parçası olmanı hayretle ve esefle karşılıyorum. Utanmalısın kendinden” dedi.

KARŞIYAKALILARA HAVALE EDİYORUM
Daha sonra gelen yorumlar üzerine Başkan Tugay’ın başka kişilere de cevaplar verdiği ve ‘haddini bil’ gibi çıkışlara imza attığı görüldü. Ardından AK Partili Baran, “Sayın Başkan HDP logosunu çatal bıçağa çevirmenizi de biz anlayamıyoruz. Gelin bir anket yapalım logonun HDP logosuyla neredeyse aynı olup olmadığına dair. Karşıyaka acaba çatal bıçak mı görecek yoksa HDP logosu mu. Alçaklık kelimesini harfi harfine iade ediyor, yapışık ikiz gibi yaptığınız logoyu Karşıyakalılara havale ediyorum. Haddini bilmesi gerekenler, Atatürk üzerinden oy toplayıp, sonrasında HDP ile kapalı kapılar arkasından siyaset yapanlardır. Haddini bilmesi gerekenler, terör örgütünün siyasi uzantısına kol kanat germeye çalışanlardır. Haddini bilmesi gerekenler bu rezil tasarıma sahip çıkanlardır” ifadelerini kullandı.

KİM PKK’NIN RENKLERİNİ KOYDU TRAFİK IŞIKLARINA?
Başkan Tugay, “O logoya bakan çatal bıçağı ve ağacı görecek arkadaş. Öbür logoda ne olduğunu bile sizin sayenizde fark ettim. Eller var, yıldızlar var, renkler, şekiller farklı. Ne alakası var iki logonun? Kent’in bahçe düğünü yaptığı bir yerde yeşilliği ve yemeği temsil etsin diye yapılmış bir logo. Peki sen cevap ver bakalım; Kim PKK’nın renklerini koydu trafik ışıklarına? Derhal değiştirin trafik ışıklarını. Böyle iftiralar ve karalamalar ile mi çözeceksiniz ülkenin sorunlarını? İşsizlik, yoksulluk, pahalılık, enflasyon, salgın hastalık, batan esnaf, şehit olan askerlerimiz, yabancılara satılan topraklarımız, boğazına kadar borca batmış insanlarımız, boğazına kadar borçlu kasasında bir kuruşu kalmamış ülkemiz... Siz bula bula bu iftirayı mı buldunuz konuşacak? Yazıklar olsun” dedi.

BİZİM HİÇBİR RENKLE DERDİMİZ YOK
Baran ise, “Bizim derdimizin renk değil şekil olduğunu net bir şekilde ortaya koymamıza rağmen hala trafik ışıkları diyorsunuz. Bizim hiçbir renkle derdimiz yok. Lakin bu logo ile HDP logosu benzerliğini görmüyorsanız pes doğrusu sayın başkan. Ah bu arada konumuz yerel siyaset olsa da cevaplarınızı sıkça ulusal konular üstünden vermeye başladınız. Karşıyaka'da yaşanan gariplikler karşısında bu kadar sıkışıyorsanız gözlerinizi kapatabilirsiniz. Gerçi pek bir şeyi değiştirmiş olmazsınız ama en azından kendinizi kandırmayı sürdürebilirsiniz” cevabını verdi.

AKLINIZ FİKRİNİZ BU PARTİDE!
CHP’li Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu Aşık da tartışmaya katıldı. Aşık, “Ahmet bu nasıl yazı, bu nasıl bir benzetme, bence sizin aklınız fikriniz bu partide. Galiba biz buna algıda seçicilik diyoruz. Bu kadar istiyorsanız partinizi değiştirin. Çatal kaşık bile size o partiyi hatırlatıyor demek” dedi.
Baran da, “Partisini değiştirecek olanlar ittifak halinde olanlardır. Belediye meclis üyelerinde bile HDP’lileri kendi listesinden meclislere sokanlardır Nilüfer Hanım. Bizim aklımızın fikrimizin nerede olduğunu bırakın da siz artık CHP olarak gönlünüzün nerede olduğuna karar verin” açıklamasında bulundu.
Aşık bu kez, “Ahmet Bey ben Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin üyesi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kusura bakmayın çamur at izi kalsın mantığı maalesef son yıllarda örümcekleşmiş kafaların mantığı. Bu tür şeyler üzerinde saçma çıkarımlar yapacak kendinize prim yapmaya çalışmayın. Naçizane boşuna...” dedi.

ACZİYET VURGUSU
CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın ise, “Çok yazık. Demek siyaset yapma biçimini bu seviyelere indirdiniz. Baktığı her yere, her şeye kendince anlamlar yükleyip bu anlamları karşınızdakilere atfetmek için özel çaba sarf etmek gerekli. Her ağaçtan, her yeşilden, her yapraktan böyle anlam çıkarıp bunu siyasi eleştiri diye sunmak acziyetten öte olmalı” çıkışında bulundu.
Baran, “Murat Bey acziyet, yapışık ikiz gibi olan bir logoyu sırf başkana ayıp olmasın diye savunmak zorunda kalmaktır” cevabını verdi.

TÜRGEV LOGOSUNU HATIRLATTI
Başkan Tugay, TÜRGEV’in logosunu paylaşarak, “Buna da yorum yapar mısın?” sorusunu yöneltti. Baran, “Tabii Sayın Tugay, TÜRGEV'in logosu HDP'den öncedir bu bir. İkincisi TÜRGEV bir siyasi oluşum değildir. Üçüncüsü HDP ile ittifak kurup sonra biz yapmadık diyen de TÜRGEV değildir” ifadelerini kullandı.
Tugay, “Kent Garden siyasi parti midir? TÜRGEV’in kuruluş yılı 1996 olabilir, ama halen devam etmiyor mu? Arkadaşlar pek çok fotoğraf paylaşmışlar. Bak orada görebilirsin kimin kiminle ittifak yaptığını, dost ahbap olduğunu” dedi.
Baran, “Kent Garden siyasi partinin seçim kazandığı yerde, o partinin direktifleriyle yönetilen bir işletmedir. Bu kadar basit bir gerçeği atlamış olamazsınız. Bizim arkadaşlarımız da birçok fotoğraf paylaştı. İnkar etmek, CHP'yi aklamıyor. Allah aşkına ABD'nin yaptırım kararına karşı bile partilerimiz ortak bir kağıda imza atarken, Türkiye'nin yanında durmayan HDP ile iç içe geçmiş parti ilişkinizi bir sorgulayın. HDP'nin PKK ile ilişkisi olduğunu biliyorum deseniz CHP Genel Merkezi'nden alacağınız tepkiyi bir düşünün” cevabını verdi.

AK PARTİ’NİN ESKİ BAŞKANI AKAY DA TOPA GİRDİ!
Tartışmaya katılanların sayısı çoğalırken karşılıklı yazışmaların bir bölümünde AK Parti İzmir İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay da Tugay’ı hedef aldı. Akay, “Onları şehit edenlere Sizin milletvekilleri taziyeye gitti cenazesine katıldı...” dedi.
Tugay ise, “Bizim genel başkanımıza PKK saldırdı, Genel Başkanımız şehit cenazesinde linç edilmeye çalışıldı. Ama başka bazı genel başkanlar PKK sempatizanları ile mitinglere katıldılar, boy boy fotoğrafları var” çıkışında bulundu.
Akay, “Genel Başkanınız milletvekillerimiz terörist cenazesine katılmadı diye beyanat verdi Milletvekiliniz Genel Başkanınızı yalanladı. Mitinglere katılmanıza gerek yok zaten TBMM’de omuz omuza mücadele veriyorsunuz başkan” dedi.

CHP PENSİLVANYA SAKİNİNİN ELİNİ ÖPMEYEN BİR PARTİDİR!
Tugay ayrıca Baran’a yönelik yaptığı açıklamada, “CHP bu ülkeyi satmayan, kirli ittifaklara girmeyen, Pensilvanya sakininin elini öpmeyen, bu ülkenin bağımsız ve güçlü bir devlet olması için mücadele eden bir partidir. Biz insana insan olarak bakarız. Vatan hainine de vatan haini deriz. Oy için ekrana vatan hainlerini çıkararak onlardan medet ummayız. Size buradan ekmek çıkmaz. Dönün siyaseti, aç, işsiz, boğazına kadar borçlu insanlarımıza çözüm üretmek için yapın. Araplara bir şeyler satmak dışında bir şeyler yapın. Yaklaşık 20 yıldır iktidardasınız. Ne oldu? Borçlarımız azaldı mı? İşsizlik bitti mi? Uluslararası itibarımız arttı mı? Terör bitti mi? Neyi düzelttiniz Allah aşkına? Milyonlarca insan acı içinde. Ve siz bir logodan uydurma gerekçelerle hikaye üretmeye çalışıyorsunuz. Kent AŞ’nin çatal bıçağına iftira atarak bu ülke kurtulmaz sayın Baran. Ama inanın bu gece itibariyle içine düştüğünüz acziyeti ve çaresizliği çok iyi anladık hepimiz. Demek ki artık siyasette bir şey yapamıyorsunuz ve iftiralardan medet umuyorsunuz. Yazık, çok yazık. İnsanlar size oy verdi. Bu mu yapabildiğiniz? İftira atmak” ifadelerini kullandı.

HDP LOGOSUNU SAVUNMAK İÇİN BU KADAR MESAİ YAPACAĞINIZI EMİN OLUN DÜŞÜNMEMİŞTİM
Baran, “HDP logosunu savunmak için bu kadar mesai yapacağınızı emin olun düşünmemiştim Sayın Başkan. Size son sözüm Karşıyaka'nın bu ayıbı unutmayacağıdır” dedi.
Tugay bu kez, “Bu iftirayı atan sizsiniz. Ben üzerimize çalmaya çalıştığınız çamura karşı, sizin “çamur siyasetinize” cevap vermekle mükellefim. Yok öyle yağma. Bu ülkeyi yalanlara, dolanlara, talanlara teslim etmeyeceğiz. Ve siz de bu iftiralarla bir yere varamayacaksınız” cevabını verdi.
Baran da, “Çamuru sizi içten çürütenlerde arayın. Yalan, dolan ve talan deyince şahsi olarak algılamayın ama Karşıyaka'nın CHP yönetiminde uçan kuşa borçlu hale gelişi aklıma geliyor. Keşke mükellef olduğunuz şey, bizim söylediğimiz doğrular karşısında kaçan uykularınız olmasa, keşke mükellef olduğunuz şey Karşıyaka'nın yarına güvenle, huzurla, marka olarak hazırlanması olsa. Sizi HDPvari logo savundurmak zorunda bırakan ekibinizle sanmıyorum ama başarılar... Son olarak bizim varmak istediğimiz tek yer ruz-i mahşerde hesap sorulduğunda doğruyu savunduğumuzu söylemektir. Yoksa başka partilerde olduğu gibi birkaç milyon lirayla başlayan vekillik başkanlık borsaları bize göre değil, bizim partimize ve anlayışımıza göre değil” ifadelerini kullandı. 

 

karşıyaka kent garden logo