Karşıyaka'yı karıştıran satışta son durum: Firma vazgeçti!

TAKİP ET

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, halkın kullanımı için ayrılmış Mavişehir bölgesindeki iki arsanın ihaleyle kazanan firmanın geri adım atmasını değerlendirdi.

Tugay, "Ortada henüz resmi bir belge yok. Eğer en yüksek fiyatı veren birinci firma resmen vazgeçerse, ihale, en iyi fiyat veren ikinci sıradaki şirkete verilir. İhaleye katılan şirketlerin de birer birer bundan vazgeçmeleri, en mantıklı hareket olur. Çünkü zararın neresinden dönülürse kardır” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından halkın kullanımı için ayrılmış Mavişehir bölgesinde bulunan Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesis Alanı olan iki ayrı arsayı ihale yoluyla kazanan firmanın, bu alımdan vazgeçtiğini açıkladı. Bu kararın, kendisine Karşıyaka'da yaşayan yetkili biri tarafından sözlü olarak iletildiğini belirten Başkan Tugay, "Ortada henüz resmi bir belge yok. Eğer en yüksek fiyatı veren birinci firma resmen vazgeçerse, ihale, en iyi fiyat veren ikinci sıradaki şirkete verilir. İhaleye katılan şirketlerin de birer birer bundan vazgeçmeleri, en mantıklı hareket olur. Çünkü zararın neresinden dönülürse kardır" ifadelerini kullandı.

İhalede rekreasyon alanı 51 milyon 900 bin TL’ye spor tesis alanın ise vadeli olarak 60 milyon TL’ye özel bir firmaya verilmişti. Belediye Başkanı Tugay özel firmalara olan satışlardan büyük üzüntü duyduklarını açıklamıştı. İhaleyi kazanan firmanın geri adım atmasını değerlendiren Başkan Tugay, şu bilgileri verdi:
"Ortada bir belirsizlik söz konusu. En iyi fiyatı veren firmanın bir yetkilisi, beni arayarak o yeri almaktan vazgeçtiklerini bildirdi. Pazartesi günü işin netleşeceğini umuyorum. 9 Temmuz'da ihale yapıldığına göre, 15 günün ardından yani 24 Temmuz'da satış gerçekleşmiş olacak. ihaleye katılan diğer firmalara da tavsiyem, bu işten vazgeçmeleri yönündedir. Çünkü Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, orada yapılaşmaya asla izin vermeyecektir. Kamuoyu da sürekli karşı çıkacaktır. Demem o ki, yol yakınken bu işten vazgeçmeleridir. Orada yapılaşma düşüncesinden kurtulmalarını diliyorum ve zararın neresinden dönülürse kar olacağını söylemek istiyorum."

PAZARTESİ GÜNÜ BASIN TOPLANTISI YAPACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katılımıyla pazartesi günü bir basın toplantısı yaparak kamuoyunu aydınlatmayı düşündüklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Rekreasyon alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı ihalesine katılan şirketler, o yeri almaktan vazgeçtikleri takdirde yatırdıkları teminat yanacak. Biz 100 bin lira teminat yatırmıştık. Sanırım onlar da aynı rakamı gözden çıkarmak zorunda kalacaklar. İki belediyemiz, Karşıyaka ve İzmir kamuoyu, ilgili meslek odaları, orada yapılaşmaya karşı çıkıyoruz. Karşı çıkmaya da sonuna kadar devam edeceğiz."