Kenan Evren ismi tabeladan silindi, haritadan silinemedi!

TAKİP ET

12 Eylül Darbesi'nin baş mimarı Kenan Evren'in isminin her yerden silinmesi kararı sonrası İzmir'de bazı yerlerde kalan tabelalar haritadan da silinmedi.

12 Eylül Darbesi’nin baş mimarı Kenan Evren’in isminin her yerden silinmesi kararı sonrası İzmir’de bazı yerlerde kalan tabelalar haritadan da silinmedi. AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin önerisini uygun bulan Büyükşehir, Bergama, Zeytindağ, Foça Merkez, Menderes Özdere ile Ödemiş Kayaköy’deki son yerleri de kaldıracak. Büyükşehir, Evren ismini taşıyan yerlerin yeni isimlerinin henüz bulunamamasını gerekçe gösterdi.

 CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un önerisiyle TBMM gündemine gelen ve tüm partilerin destek verdiği karar sonrası 12 Eylül Darbesi’nin baş mimarı Kenan Evren’in isminin cadde, sokak, meydan ve kamu kurum ve kuruluşları ile tüm tesislerden kaldırılmasına karar verilmişti.

Konu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de meclis gündemine geldi. AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin önergesini inceleyen Hukuk Komisyonu, Bergama-Zeytindağ Mahallesi’nde Kenan Evren Caddesi, Foça Merkez Atatürk Mahallesi’nde Kenan Evren Caddesi, Menderes Özdere Orta Mahallesi’nde Kenan Evren Caddesi, Ödemiş Kayaköy Mahallesi’nde Kenan Evren Sokak olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Durumun incelendiğini belirten komisyon darbeci generalin isminin bu sokaklardan çıkarılması gerektiği görüşü oluşmuş ise de, kaldırılan ismin yerine yeni isim verilmesi gerektiği, bunu için harita CBS daire başkanlığı tarafından çalışma yapılması gerektiğinden söz konusu, çalışmanın yapılarak, belirtilen cadde/sokak ismi yerine önerilen isimlerle birlikte değerlendirilmesi gerektiğinden, durumun bu aşamada oybirliği ile uygun bulunmadığını ifade etti.

Büyükşehir’in ilgili teknik birimleri Evren’in isminin geçtiği sokak ve meydanların yerine yeni isimleri belirledikten sonra bu isimleri tamamen kaldıracak.

AK Partili Hüsnü Boztepe, “12 Eylül 1980 darbesi tüm darbeler gibi Türkiye’nin demokrasi yolculuğuna vurulmuş bir baltadır. Ne yazık ki toplum ayrıştırılarak o dönemde binlerce kişi birbirine kıldırılmış, ülkede sukünet sağlama adı altında yüzlerce genç idam edilmiştir. Her vatandaş darbeye, darbe girişimine kimden, nerden gelirse gelsin karşı durmalı, tavır almalıdır. 15 Temmuz’da gösterilen halk tepkisi buna en güzel örnektir” dedi.
Egedesonsöz
 

kenan evren ismi tabela silindi haritadan silinemedi