KHK'lı milletvekili Cihangir İslam: Mağdur cellada teslim ediliyor

TAKİP ET

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun görev süresi 23 Ocak 2023'te doluyor. Aynı zamanda KHK'lı olan CHP'li vekil Cihangir İslam, komisyonun kendi başvurusuna 5 yıldır cevap vermediğini söyledi: Şimdi de mağduru cellada teslim ediyor.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun görev süresi 23 Ocak 2023’te doluyor. Aynı zamanda KHK’lı olan CHP'li vekil Cihangir İslam, komisyonun kendi başvurusuna 5 yıldır cevap vermediğini söyledi: Şimdi de mağduru cellada teslim ediyor.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun görev süresi 23 Ocak 2023'te doluyor.

Meclis'te kabul edilen yasa ile komisyonun görevi, ilgili kurum ve kuruluşlara geçecek. Aynı zamanda KHK'lı olan CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, komisyonun kendi başvurusuna 5 yıldır cevap vermediğini söyledi ve ‘'Şimdi de mağduru cellada teslim ediyor” dedi.

TEK AMAÇ YARGIYA GİTMELERİNİ ENGELLEMEK

Meclis'te kabul edilen torba yasadaki madde ile, komisyonun görevi ilgili kurum ve kuruluşlara devredilecek. CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, “OHAL Komisyonu’nun tek amacı KHK'lıların yargıya gitmesini engellemekti'' dedi ve şunları söyledi:

‘'Bundan sonra KHK'lılar artık kendi kurumuyla görüşecek. Yani mağdur cellada teslim ediliyor. Komisyonun göreve başlayalı 6 yıl oldu. Şimdi işini yarım bırakıp KHK'lıları kendi kurumlarının adaletine teslim edip gidiyor. Benim 5 yıl, 3 ay, 9 gün önce başvurum var komisyon hala cevap vermedi. Çünkü ortaya koyacağınız bir şey yok, bütün olaylarınız düzmece.”

Sözcü

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Cihangir İslam