Kılıçdaroğlu: İstanbul'u kaybetmenin acısını hala yüreklerinde hissediyorlar

TAKİP ET

Hapis cezası ve siyasi yasak cezası verilen Ekrem İmamoğlu'nu bugünkü mesaisinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yalnız bırakmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezası verilmesinin Türkiye gündeminde yarattığı tartışmalar sürüyor.

Dün İstanbullular İmamoğlu'nun çağrısı üzerine İBB'nin Saraçhane binasına giderek oylarını savunurken bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 11 Büyükşehir Belediye Başkanı İBB Başkanı'nı mesaisinde yalnız bırakmadı. 

‘Dr. Mustafa Kemal Gavuzoğlu ve Bedriye Gavuzoğlu Vakfı’Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni'nde Kılıçdaroğlu ve büyükşehir belediye başkanları İmamoğlu ile programa katıldı. 

Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin yöneticileri o ülkeyi yaşanamaz hale getirirlerse bizim bir sorumluluğumuz var o halkı aydınlatmak. Ama siz yargıyı etkiliyorsanız bize düşen görev demokrasiyi yeniden inşa etmek. Milletin seçtiği milletvekillerimiz hapse atıldı. Biz bunun mücadelesini verdik, hepsi beraat etti. Ama bugün hala başka düşünen insanların cezalandırılmak istendiği bir ortam var" diye konuştu.

İmamoğlu: Hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"BİZE DÜŞEN GÖREV DEMOKRASİYİ YENİDEN İNŞAA ETMEK"

Biz çok güzel bir aileyiz. Her ortamda demokrasiyi, adaleti savunuruz. Varsa bir eksiğimiz dayanışma içinde gidermeye çalışırız. Vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayız.

Bir ülkenin yöneticileri o ülkeyi yaşanamaz hale getirirlerse bizim bir sorumluluğumuz var o halkı aydınlatmak. Ama siz yargıyı etkiliyorsanız bize düşen görev demokrasiyi yeniden inşa etmek. Milletin seçtiği milletvekillerimiz hapse atıldı. Biz bunun mücadelesini verdik, hepsi beraat etti. Ama bugün hala başka düşünen insanların cezalandırılmak istendiği bir ortam var.

"HALA İÇLERİNE SİNDİREMEMİŞLER"

'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' demişlerdi. Hala içlerine sindirememişler ve intikam almaya çalışıyorlar. İl Başkanımıza ve belediye başkanımıza siyasi yasak getirmek istiyorlar. Niçin? Yalova Belediye Başkanımız aylardır görevine başlatılmıyor. Bütün bu haksızlıkları biliyoruz. Belki bizim eksikliğimiz haksızlıkları geniş kitlelere aktarma konusunda biraz nazlıyız. Oysa bunu her yerde anlatmalıyız.

İstanbul'u kaybetmenin acısını yüreklerinde hala hissediyorlar. İstanbul'un rantına doymadılar. Bu kadar harama tamah eden bir anlayış nasıl olur da iktidar olabilir aklım almıyor. Bizler, hep birlikte bu mücadeleyi yapacağız. Nereden ve nasıl müdahale gelirse gelsin hep birlikte omuz omuza yürüyeceğiz.

"BİZİM ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEYE VERİLECEK HESABIMIZ YOK"

Bazıları yargıç, savcı cübbesi giyebilirler. Hiçbir önemi yok. Hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermeyen hiç kimse yargıç ve savcı değildir. Onlar göstermeliktir. Tarih onlarla da ilgili hükmünü verecektir. Birilerinin sofrasına oturan yargıcın verdiği karar hükümsüzdür. Vicdani kanaat nedir? Yaradanın yüreğimizdeki sesidir. Vicdani kanaati yoksa bir yargıcın o yargıç değildir. Bizim Allah'tan başka kimseye verilecek hesabımız yoktur.

Azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bütün baskılara rağmen 11 büyükşehir ve diğer belediyelerimizle destanı büyütmeye çalışıyoruz. 24 saat dinlediklerini, denetlediklerini biliyoruz. Denetlemezseniz, dinlemezseniz namertsiniz.

CHP sıradan bir parti değildir. Biz avukat bürolarında kurulan bir parti değiliz. Biz milli kurtuluş savaşı sırasında Sivas Kongresi'nden başlayarak kurulan bir partiyiz. Bizim genlerimizde yurtseverlik yatar. Halka hesap vermeyi onurlu bir görev kabul ederiz. Elbette ki eleştiriler gelecektir. Elbette ki eleştiri geldiği zaman eksiğimizi tamamlarız. Önemli olan ön yargısız yaklaşmak. Her birimizin tarihe karşı yüklediği bir sorumluluk var. Bizim mücadelemiz hak, hukuk mücadelesidir.  Azim ve kararlılık yolumuza devam edeceğiz. Bütün baskılara rağmen tüm belediyelerimizle destan yazmaya ve destanı büyütmeye devam edeceğiz.

"BİZ HER KURUŞ VERGİNİN HESABINI MUTLAKA VERİRİZ"

Bizim genlerimizde yurtseverlik yatar, biz halka hesap vermeyi onurlu bir görev kabul ederiz. Biz her kuruş verginin hesabını mutlaka veririz. Elbette eleştiriler gelecek, hiçbir eleştiriden çekinmeyiz. Varsa eksiğimiz tamamlarız. Bütün mesele önyargısız ve iyi niyetle olmasıdır. Bu çerçevede, güzel bir temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Sayın Davutoğlu aramızda. Verdiğiniz katkı için selamlarımı hürmetlerimi sunarım. Burada yaş almış İstanbullular kalacaklar. Bu çerçevede yaptığınız bağış, atacağımız temel, Ekrem Bey'in verdiği katkı son derece değerlidir.

Her birimizin tarihe karşı yüklendiği bir sorumluluk var, her birimiz bu mücadelenin bir parçası olmak zorundayız. Bu adalet mücadelesini ne yaparlarsa yapsınlar azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. İlk kez sandığa gidip oy kullanacak gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir not bırakacaklar.

Gerçek Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Ekrem İmamoğlu Yüksek Seçim Kurulu