Kılıçdaroğlu İzmir'deki temel atma töreninde konuştu: 'Belediyelerimizin her biri tarih yazıyor'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de katılacağı programlar için kente geldi. Programına Örnekköy'de devam eden Kılıçdaroğlu, gerçekleştirilen kentsel dönüşüm temel atma töreninde konuşuyor

Aylin BAYRAM/ İZMİR GÜNDEMİ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nde yaptığı kentsel dönüşüm temel atma ve yıkım töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Gençlerin sloganları sonrası açıklama yapan “Motorları maviliklere süreceğiz. Kaptanı siz olacaksınız. Önümüzde seçimler olacak. 6 milyon genç ilk kez gelecek sandıkta oy kullanacak. Ülkenin kaderini gençler değiştirecek” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Türkiye bir sorunlar yumağı halinde. Ülkeyi buhrandan çıkarma görevi Cumhuriyet Halk Partisi’nindir. Biz hiç kimseyi dışlamıyoruz. Kimliği, yaşam tarzı, inancından ötürü ötekileştirmiyoruz. Herkesin sorununa taklibiz ve sorununu çözeceğiz. Herkesin yüzü gülmeli, herkesin işi ve aşı olmalı. Belediye başkanlarımız seçimlerde martın sonu bahar olacak demişti. Martın sonunu bahar yaptık. İkinci büyük adım ile yerel yönetimlerdeki başarımızla dostlarımızla adım atarak bu ülkeye demokrasi ve özgürlüğü getireceğiz.

Yerel yönetimeler önemli adımlar atıyorlar. Olağanüstü toplanıyorlar. Her biri tarih yazıyor. Bizi suçladılar. Sakın CHP’li, belediyeler oy vermeyin gelirse mağdur olursunuz dediler. Şu anda şu gerçeği görüyoruz. Ülkenin tüm coğrafyasında görev yapan başkanlarımız tarih yazmaya devam ediyor. Kentlerde yaşamak güzel bir şey, zorlukları da var. Kentte yaşayan insan kentin kültüründen, sosyal donatılarından ulaşımından yaralanmak ister. Kentin merkezinde olan ve rantı yüksek olan yerleri kentsel dönüşüm yapıyorsanız rantın orada yaşayan insanların alması lazım. Güzellikler göreceksiniz, sosyal donatı, yeşil alanlar, kreşler göreceksiniz. Kentte yaşamanın bütün olanaklarından yaralanmış olacak. Yine bu kentsel dönüşümde güveni sağlayan güvenceyi sağlayan belediyeyi göreceksiniz. Müteahhitle yüz yüze gelmeyecek. Büyükşehir’in güvencesini göreceksiniz. Bu da bizim yaptığımız dönüşümdür, anlayıştır. Bu dönüşümde beton ormanları olmayacak. Ağaçları, kuşları, yeşilleri göreceksiniz. Huzur içinde gezeceksiniz, kültür merkezlerine gideceksiniz.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz insan odaklı çalışırız. Biz insana, insanlığa hizmetten onur ve gurur duyuyoruz. Hizmet sizin için ve sizin ayağınıza getiren beton ormanlarından uzak bize kazandıran belediye başkanlarına teşekkür ederiz. Kentler engelliler için yaşanabilir olmalıdır. Başkanlarımız bu konuya da dikkat ediyorlar. Kim olursa olsun beraber yaşamalıyız.

BİR EKONOMİ PAKETİ AÇIKLADILAR, İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEĞİZ DİYE TEK CÜMLE YOK
2023’te seçim olacak diyorlar erken olacak diyorlar önümüze sandık geldiğinde bu hizmetleri herkese götürmek için oyumuzu vereceğiz. Bir ekonomi paketi açıkladılar, işsizliği çözeceğiz diye tek cümle yok. Halde çalışan bir üniversite mezunu genç bana işsiz kaldım burada çalışıyorum diyor. Her yerde işsizlik sorunu ile karşılaşıyoruz. Bize güvenin. Biz değiştireceğiz. Türkiye’yi değiştireceğiz, huzuru getireceğiz. Hiçbir kadın Pazar artıklarından evime yiyecek bulabilir miyim diye düşünmeyecek. Çünkü biz sosyal demokratız, demokratız. Vatandaşımız için çalışıyoruz"

İZBETON'U DAHİL EDEREK PİYASADAKİ TIKANIKLIĞI AŞTIK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer törende yaptığı konuşmada “Türkiye’de örnek bir dönüşüm modeli uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki riskli konut alanlarını güvenli hale getiriyoruz. Dönüşümün uzlaşma esaslı olması, yerinde gerçekleştirilmesi ve dönüşümün İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesinde gerçekleşmesi kapsamında 3 temel hedefimiz var. Toplamda 6 bölgede 248 hektarlık alanda 345 bin metrekare tapu aldık. Yaklaşık 4600 bağımsız bölümün tüm uzlaşma devir ve tapu uygulamalarını hazırlayarak çalışmalarda son noktaya geldi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırmak için Büyükşehir iştiraki olan İZBETONU’u sürece dahil ederek piyasada yaşanan tıkanıklığı aştık. Bugün Örnekköy’de 2,3 ve 4. etaplardaki dönüşüm için bir araya geldik. Bölge sakinlerinin tamamına yakını ile uzlaşma sağladık. Toplamda 3520 konutu inşa etmiş olacağız. Ege Mahallesi’nden 428 milyon, Örnekköy’de 520 milyonluk maliyetle kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmış olduk”  dedi.

SOYER'İN YANINDAYIZ
Törende konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “İzmirimiz ne yazık ki 30 Ekim’de büyük acı yaşadı. Deprem felaketinde yitirdiğimiz canlar büyük üzüntü bırakırken kentimizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız vermemiz yol açtı. Kentsel dönüşüm kapsamında yıllardır büyük uğraşlar veren Büyükşehir Belediyemiz depremzedelere yardıma koşarken diğer yandan yerinde ve vatandaşla tam uzlaşma içerisinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Tunç Başkan öncülüğünde başlayan bu yenilenme ve kentsel dönüşüm sürecinde Karşıyaka Belediyesi olarak yanlarında olacağız. Örnekköy’de başlayan dönüşüm süreci Karşıyaka büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurdela kesme töreni gerçekleştirildi.

chp kemal kılıçdaroğlu temel atma töreni