Kılıçdaroğlu: İzmir sıradan bir kent değil

TAKİP ET

CHP Lideri İzmir'den seslendi: Dünyanın en önemli iktisatçılarını bir araya toplayacağız! Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretlerinin ikinci gününde iş dünyası ile bir araya geldi.

İzmir’in 100’üncü kurtuluş kutlamaları için İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kent ziyaretinin ikinci gönünde iş dünyası ile bir araya geldi.

BASİFED (Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu) tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan CHP Lideri basına açık bölümde iş dünyasına seslenirken,  toplantının basına kapalı bölümünde ise iş insanları ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu soru cevap bölümünde bir araya geldi.

KILIÇDAROĞLU: DÜNYANIN EN ÖNEMLİ İKTİSATÇILARINI BİR ARAYA TOPLAYACAĞIZ
Programa katılan iş dünyası temsilcilerine seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “ Böylesine güzel bir ortamda beni kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Mehmet Ali Beye söz vermiştim Ankara’da bir araya gelirseniz oturup konuşacağız diye. Sayın başkan (Tunç Soyer) 100’üncü yıl gerçekten çok görkemli bir kutlama gerçekleştirdi. Tüm Türkiye’ye bu güzel anı yaşattığı için kendinse teşekkür ediyoruz. 25 Ağustos’ta Kocatepe çıktık.100 yıl önce bizim çıktığımız tepede bizim askerlerimiz babalarımız, dedelerimiz ardı. Daha güçlü bir Türkiye, üniversiteleri ile büyüten, bütün enerjisini ülkenin kalkınması için harcayan bir ülke yaratacağız. Sizden tek istediğimiz var sakın karamsar olmayın. Kocatepe’ye çıktığımda nende karamsar olmamız gerektiğini bir kez daha anladım. Sıradan insanlar değildi. Onlar verdikleri mücadelenin ekonomik kalkınmanda geçtiğin biliyordu. Uzun uzun konuşmayacağım çünkü as olan sizlerin soracağı sorular. Aklınıza gelen her soruyu sorun. İlla ekonomi olması şart değil. Bir şeyden emin olun, her sorunuza büyük samimiyet ile cevap vereceğim. Bu toplantı sıradan bir toplantı değil. Bu toplantı sizin için ne kadar değerli bilmiyorum ancak bizim için çok değerli.  İzmir sıradan bir kent değil. Kuruluş ve kurtuluşun kenti ama bir de ilk iktisat kongresinin kurulduğu kent. Bugünden itibaren başlayarak iktisat kongresi çalışmalarını başlatarak dünyanın ne önemli iktisatçılarını bir araya toplayacağız ve sadece önümüzdeki yıları değil, bir sonraki yüzyılın da planlayacağız” dedi.

SOYER: İZMİR YİNE İZMİRLİĞİNİ YAPACAK
Selamlama konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dün akşam çok coşkulu ve heyecanlı ve bizler için guru verici bir akşamdı. İzmir’in kurtuluşunu kutladık ve ikinci yüzyıldayız dedik. Bu organizasyonu yapmamızın temel nedeni bir anlamda umutları tazelemek ve hafızaları yenilemek. Hafıza hız çağrıda çok hızlı kayboluyor. Doğadaki gibi tüm İzmir’de muazzam bir enerji patlaması yaşadı. İzmir yine İzmirliğini yaptı. Bugünde İzmir İzmirliliğini yapacak. Kasalı olağanüstü organizasyon ile iş dünyasının tüm temsilcileri bir araya getirdi. Bu toplantıdan da İzmir’e Türkiye’ye umut çıkacağını biliyorum. İzmir yine İzmirliliğini yapacak ve Anadolu’ya, Türkiye’ye umut verecek. Genel başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Dün partinin kuruluş yıl dönümü, Anıtkabir töreni ve bir çok programı oldu için 100’üncü yıl kutlamalarımızda bizlerin yanında oldu” dedi.