Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 3600 ek gösterge çıkışı!

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuşuyor. Kılıçdaroğlu, "Masum insanların hapishanelerde kin ve intikam duygusuyla tutulmasını istemiyorum. Yazıktır günahtır. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapiste? Türkiye'nin bir yol temizliğine ihtiyacı var" dedi.

Sözlerine, "Teröre karşı hep birlikte durduk durmak zorundayız terörü bir insanlık suçu olarak gördüm kimin veya kimler tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin lanetledik. Ankara Katliamı yüreğimizde derin bir yara olarak duruyor. 102 yurttaşımız hayatını kaybetti" ifadeleriyle başlayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bunların içinde 9 yaşında Veysel de vardı. Terörün bu kadar acımasız olduğunu biliyoruz. O sebepler her birimizin tek tek veya kitleler halinde teröre karşı çıkması lazım" diye başladı. Aynı zamanda adalet istiyoruz ülkemizde. Adaleti 83 milyon adına istiyorum. Masum insanların hapishanelerde kin ve intikam duygusuyla tutulmasını istemiyorum. Yazıktır günahtır. Osman Kava, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapiste? Türkiye'nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Adaleti getireceğiz."

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"20. yüzyılda terörden en büyük acıyı yaşayan ülkelerin başında Türkiye gelir. Teröre karşı hep birlikte durduk. Bir insanlık suçu olarak gördük her yerde her ortamda kimin tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin lanetledik. 10 Ekim 2015 Ankara Katliamı yüreğimizde derin bir yara olarak duruyor. 103 yurttaşımızın hayatını kaybetti. Bunların içinde 9 yaşında Veysel de vardı. Veysel'in günahı neydi?

'83 MİLYON ADINA ADALET İSTİYORUM'

Adalet istiyoruz kendi ülkemizde. Kendim için istemiyorum, 83 milyon adına adalet istiyorum. Masum insanların kin ve intikam duygusuyla hapishanede tutulmasını istemiyorum. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede? Türkiye'nin bir yol temizliğine ihtiyacı var. Kin ve öfke ile devleti yönetmeyeceğiz.

Milletvekili arkadaşlarım kalabalık gruplar halinde programlanmış belli illere gidiyorlar. İzmir'e gittiler. 8 ilçe, 41 merkez ve mahalle, 190 köy ziyaret edildi. Hepsinin derdi aynı. Hayat pahalılığı herkesin dilinde.

Türkiye'yi bu hale getirdi? Çiftçi, memur, esnaf, ev hanımı kardeşim size sesleniyorum. Bize yetkiyi vereceksiniz, dostlarımızla birlikte bu ülkede nasıl bir bahar havası estireceğimizi göreceksiniz. Gerçekten de bahar havası estireceğiz, herkesi kucaklayacağız. Kimseye kötülük yapmayacağız.

Dertlisiniz biliyorum. Ciddi sorunlar var biliyorum ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye güçlü ülkedir sadece yönetilmiyor temel sorunu bu. Türkiye'yi adaletle, ahlakla, bilgiyle, birikimle, liyakatle yöneteceğiz. Herkesin mutlu olduğu bir Türkiye'yi inşa edeceğiz.

7 milyon yurt dışında çalışan yurttaşımız var. Yıllardır oradalar."
 

3600 ek gösterge

Toplumun her kesimine hitap ediyoruz. 3600 ek göstergeyi yıllardır söylüyorum. Yıllardır söyledim. Tıpkı emeklilere iki maaş ikramiye gibi. Sonunda Erdoğan, '3600 ek göstergeyi vereceğim' dedi. Demek ki sözümüzü dinlemeye başladı.

Yap sen yaptın da ben elinden mi tuttum? Sanıyor ki Kılıçdaroğlu bunu bir kez söyledi bitti. 3600 ek gösterge sağlanıncaya kadar ben ve arkadaşlarım her gün dillendireceğiz.

2018'den bu yana 41 ay geçmiş. 2022'de yapacağız diyor. Niye şimdi yapmıyorsun kardeşim Meclis açık. Niye getirmiyorsun? Yine başka bir gerekçe uyduracak vaadinden kaçacak. Artık seni kimse seçmeyecek sen kusura bakma.

Beşli çeteye gelince eli çok bereketli. Buradan söylüyorum herkes dinlesin. Öğretmen, sağlık çalışanı, polisler, din görevlileri, infaz koruma memurları bunların tamamına 3600'yü vereceksiniz. Vermezseniz söke söke alacağız.

'Bunlar kışa hiçbir hazırlık yapmamışlar'

Devlet yönetimi basiretli insanların işidir. Devleti yöneten kişi olayları görür, dünyayı iyi okur, ekonomiyi yakından takip eder. Düzenli bilgiler alır. Kaynaklarımız ne kadardır, önceliklerimiz nedir ona bakar. Vatandaşlarımız nasıl sıkıntılarla karşılaşır, nasıl kolay atlatır buna bakar. Bizlerde ev yönetiminde basiretli davranırız. Devleti yönetenler 83 milyonu düşünürler. Anladığım, bildiğim kadarıyla bunlar kışa hiçbir hazırlık yapmamışlar. Tefeciye para verirken hiçbir tereddüt yok.

AK Partili seçmene soruyorlar Türkiye iyiye mi kötüye mi gidiyor diye. İyiye gidenlerin oranı yüzde 18. Yüzde 82'si kötüye gidiyor diyor. MHP'li ise yüzde 87'si kötüye gidiyor diyor. Türkiye'nin kötüye gittiğini hepimiz biliyoruz. Faiz lobisinin bir numaralı adamı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

128 milyar dolarda böyle gitti. Bakın daha kış gelmeden 2021'nin ilk 5 ayında 1 milyon 525 bin abonenin elektriği kesildi. Saray duyuyor mu bunu acaba? Bakanlar, AK Parti'nin, MHP'nin milletvekillerini duyuyor mu? İradesini Saray'a kiraya vermiş olanlar TBMM'de halkın sorunlarını çözemezler. Yine ilk 5 ayda, 674 bin abonenin de doğalgazı kesildi. Bu kış ne olacak bu hanelerde? Biz düşünüyoruz ama AK Parti ve MHP'nin hiç umurunda değil. Geldiğimiz nokta budur. Tablo böyleyken devleti yöneten zat, 'Biz kendi vatandaşımızı korumak için her türlü fedakarlığı yaptık' diyor. Hangi fedakarlığı yaptın?

Senin perişan dediğin ülkelere sor bakalım onlar 1 yılda 31 kere zam yaptılar mı?

'Kara kış geliyor'

Biz ülkemizi, insanımızı seviyoruz. Neden basiretsiz bunlar anlatayım. Doğalgaz alıyorsunuz dimi bunu depolayacaksınız. Bizim Silivri'de Tuz Gölü'nde akaryakıt depolama tesislerimiz var. 9 Ekim itibariyle bu depolarda bulunan gaz miktarı 2 milyar 791 milyon metreküp. Bu sadece 15 günlük ihtiyacımızı karşılıyor. Doluluk oranı yüzde 54. Aynı tarihte Avrupa'ya bakıyoruz. Onlarda doluluk oranı yüzde 76.

kemal kılıçdarıoğlu kemal kılıçdaroğlu demirtaş osman kavala hapis ek gösterge