Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a İş Bankası Yanıtı

TAKİP ET

Ankara'da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İş Bankası'yla ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca Erdoğan'a hediye edilen uçakla ilgili "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı hibe uçakla gezer mi ? Devletin malıysa bırak vatandaş binsin. Vatandaş binebiliyor mu?" dedi
 
KIılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:
 
EK GÖSTERGE
 
Parlamentodaki bütün siyasi partiler öğretmenlere 3600 ek gösterge konusunda ortak hareket ederler. Öğretmenler Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşımak için fedakarca çalışıyorlar. Öğretmenlere ikramiye verilmesi de bizim arzularımızdan birisi.
 
İŞ BANKASI YANITI: KENAN EVREN DE AYNI YOLU DENEMİŞTİ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'nın İş Bankası'na ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine "Sayın Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Biz para almıyorduk ama bir türlü anlatamıyorduk. Gerçekten hiçbir para almıyoruz. İş Bankası'nın ortağı da değiliz. Biz sadece ve sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz o kadar. 5 kuruş para almayız. O para, Türk Dil, Tarih Kurumu'na gider. Çünkü Atatürk'ün vasiyeti böyle.Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Kenan Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk'ün hisselerini Hazine'ye devretmişlerdi. Biz daha sonra davayı kazandık. Erdoğan önce hukuki sürece bir baksın ondan sonra karar versin. Herkesin Atatürk'ün vasiyetine saygı duyması lazım. Vasiyet onun iradesinin gerçekleşmesi demektir. Erdoğan neden böyle bir karar aldı? İş Bankası'nın yönetiminde bulunan arkadaşlar bankacılık işlerine karışmazlar. Sadece Mustafa Kemal'in hisselerini temsil etme onurunu taşırlar. Erdoğan neden böyle bir karar aldı onu da anlamıyorum. Acaba, alıp Türkiye Varlık Fonu'na devretmeyi mi düşünüyor. Ona da bakmak lazım" diye konuştu.
 
"DEVLETİN MALIYSA BIRAK VATANDAŞ BİNSİN"
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı hibe uçakla gezer mi ? Devletin malıysa bırak vatandaş binsin. Vatandaş binebiliyor mu? Binemiyor. Eğer onuru varsa yarın sabah o ucağı iade eder. 'Cumhurbaşkanını gezdirecek bir uçağı hibe olarak alamaz' der.
 
"ÜLKE BU HALDEYKEN..."
 
Ülke bu haldeyken, herkes bir gelecek beklentisi içerisindeyken bir bakıyorsunuz beyefendi kalkmış gitmiş, ultra lüks uçak almış. Katar şeyhi kim? Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı doğalgaz arayışını yapan şirketlerle ortak olan Katar şeyhi.
 

kemal kılıçdaroğlu recep tayyip erdoğan katar uçak iş bankası